Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Határon túli kirándulások

762007-ben indult útjára a „Határon túli kirándulások” program. Elsőként az országban a hegyvidéki iskolák tizenegyedikes tanulói kaptak lehetőséget arra, hogy az önkormányzat segítségével eljussanak valamelyik határon túli magyarlakta vidékre. A programban a kezdetektől részt vevő hegyvidéki gimnáziumok diákjai elsősorban Erdélyben, Délvidéken és a Felvidéken jártak, az ott szerzett élményeikről, tapasztalataikról az iskolákban meghirdetett pályázat keretében számoltak be társaiknak.

 

Általánosságban a korábbi években tapasztalható volt, hogy a fiatalok tudása a külhoni magyarságról rendkívül hiányos. Éppen ezért fontos kezdeményezés volt Pokorni Zoltán polgármester részéről, hogy az anyaországi diákok tapasztalják meg a határon túli magyarok mindennapjait, alakítsanak ki személyes kapcsolatokat ott élő társaikkal, hiszen csak így alkothatnak valós képet a kisebbségi létről. A Hegyvidéki Önkormányzat – az országban elsőként – évről évre anyagilag is hozzájárult ahhoz, hogy a kerületi középiskolák tizenegyedikesei osztálykirándulásokon ismerjék meg a Trianont követően elszakított területeket. Az önkormányzat pályázatának köszönhetően a többnapos kirándulások útiköltségét nem az iskolák fedezték, így lehetővé vált, hogy a diákok azokra a helyszínekre is eljussanak, ahová egyébként nem tudnának.

 

Erdely_kepKiemelt cél volt, hogy a pedagógusok tartalommal töltsék meg az utazásokat, hiszen ezek elsősorban a tapasztalatszerzést és a tanulást szolgálták. A kirándulásokkal egybekötött rendhagyó történelem-, földrajz- és irodalomórákon a pedagógusok más összefüggésekben is bemutatták a látottakat. Az így szerzett tudás nagyban hozzájárult a határon túli magyarság megismeréséhez. A kirándulások résztvevői különböző műfajokban – fotókon, rajzokon, filmeken – örökítették meg élményeiket. Az alkotásokat kedvcsináló gyanánt a programban soron következő tizedikes évfolyamnak mutatták be hazatérve a diákok.Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika