Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Hegyvidéki Kulturális Szalon

logotype

A Kulturális Szalon egy olyan "sziget", olyan közösségi tér az élet forgatagában, ahol mindenki - különösen az idősebb, magányos, társaságra vágyó emberek - kellemes perceket, órákat tölthetnek, kulturálódhatnak, mozoghatnak és barátokra, otthonra találhatnak. Egy kis „kazán” ez a hely, egyfajta inspiráció a Hegyvidék kulturális életében.

 

A Kulturális Szalon helyet ad tudományos előadásoknak, közéleti beszélgetéseknek, zenei, irodalmi esteknek, kiállításoknak, egészségvédő, egészségmegőrző kluboknak, torna, tánc és egyéb mozgásformát alkalmazó foglalkozásoknak, útiélmény-beszámoló előadásoknak, valamint olyan szórakozási és időtöltési lehetőségeket kínál, mint a teadélutánok, kézműveskedés, varró- és kézimunkakör, bélyeggyűjtő kör, közös dal- és tánctanulás.

Otthonra lelt a Szalonban számos olyan klub, kör, egyesület, amelynek tagjai rendszeresen találkoznak, hétről hétre értékes órákat töltenek együtt. A teljesség igénye nélkül kiemelhetjük a Szupernagyi népdalkört, a Hegyvidéki Családépítő Klubot, a Budai Lisztérzékenyek klubját, a MOM-nyugdíjasok körét, a Hegyvidéki Bélyeggyűjtőket, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének hegyvidéki csoportját, vagy a Baba-mama angol klubot.

 

Egeszsegiskola_az_idoskori_problemakrol_330x330A folyamatosan bővülő, változatos programkínálat egyik jó példája a 2012 őszén induló Szalonegyetem előadássorozat, amely hegyvidéki nyugdíjasoknak kínál olyan tudományos és ismeretterjesztő előadásokat, szakmai kirándulásokat, sétákat, amelyeken a résztvevők újra egyetemi hallgatókká válva, értékes tudással gazdagodva, az egyetemi tanév végén Szalon diplomával a kezükben ünnepelhetik a Szalonegyetem sikeres elvégzését. Szintén kiemelendő az Idősek Egészségiskolája előadássorozat, amely tovább erősíti a hegyvidékiek egészségtudatos életszemléletét, segíti a betegségek megelőzését, és szolgálja az egészséges testi-lelki fejlődést.

 

DSCF0936-mullerA torna, tánc és egyéb mozgásformát alkalmazó foglalkozások (meridián torna, nyugdíjas torna, gerinctorna, intimtorna, nagyi torna, Nia, alakformáló női torna, tánc a szalonban, népek táncai, jóga) tekintetében kiemelendő, hogy a hét majd’ minden napján egy ingyenes foglalkozás áll a kerületben élők rendelkezésére. Összességében: kiemelendő a Kulturális Szalon közösségteremtő, a hegyvidéki lokálpatrióta érzést erősítő, generációkat összehozó tulajdonsága mindamellett, hogy programjai igyekeznek a fizikai és mentális egészséget szolgálni.Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika