Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

MOM Kulturális Központ

MOMmegnyito42011 tavaszán lezárult a XII. kerület másfél évig tartó, eddigi egyik legnagyobb beruházása. A projekt a Hegyvidéki Önkormányzat közel négymilliárd forint összegű finanszírozásával jött létre, amelyhez az Európai Unió 900 millió forint támogatást nyújtott. A Hegyvidék új kulturális, sport-, és szabadidő negyede számtalan élvezetes lehetőséget kínál a kellemes és igényes kikapcsolódásra, szórakozásra.

 

A beruházás keretén belül megújult a MOM Kulturális Központ, a Gesztenyés kert, sétálóutcává alakult a Sirály utca, valamint új otthont kapott a népszerű Biopiac. A rekonstrukció részeként épült meg a Larus Étterem és Rendezvényközpont, és készült el egy kétszintes mélygarázs.

 

MOMmegnyito7Az 500 fő befogadására alkalmas rendezvényközpont ideális helyszínt biztosít esküvők, konferenciák, bemutatók, gálaestek magas színvonalú lebonyolítására. A Gesztenyés kertben megújult a növényzet, a mai igényeknek és az európai uniós előírásoknak megfelelő játszóteret alakítottak ki. Újjászülettek a kertben található emlékművek, valamint egy közel 2000 négyzetméteres kutyafuttatóval is bővült a terület, kényelmesebbé téve ezáltal mind a kutyások mind a sétálók, kikapcsolódni vágyók életét. Magyarországon először itt, a Hegyvidéken, az új kulturális, sport- és szabadidő-negyed területén egy forradalmi, környezetbarát technológiai eljárással: a szennyvíz hőjének hasznosításával fűtik és hűtik a közösségi épületeket. A Kulturális Központ felújításának egyik különlegessége, hogy a színháztermi nézőtér egy emelőszerkezet segítségével egy szintbe hozható a színpaddal, a mozdítható székek pedig az épület alatt újonnan kialakított raktárban kaptak helyet, ahová a hidraulikus szerkezettel ellátott előszínpad süllyeszti le azokat. Így a terem bálok, konferenciák, állófogadások, táncházak megrendezésére is alkalmas.

 

MOMmegnyito18A Hegyvidéki Önkormányzat e nagyszabású felújításának és az Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a XII. kerület egy modern, 21. század technikai igényeit szolgáló, korszerű épületegyüttest hozott létre Buda szívében. A zöldövezetben elhelyezkedő MOM Kulturális Központ a kulturális ágazat egyik kiemelkedő intézménye, a Hegyvidék kulturális eseményeinek központja, amely néhány év alatt a Főváros kulturális életének is jelentős szereplőjévé nőtte ki magát. Programkínálatát a műfaji sokszínűség és magas minőségi tartalom jellemzi.

 

Minden korosztály számára magas színvonalú prózai-, zenés-, táncszínházi produkciókat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, filmvetítéseket, ismeretterjesztő programokat, klubokat, tanfolyamokat kínál. A kor igényeinek megfelelő enteriőr a hegyvidékiek kedvelt találkozóhelyévé, valódi közösségi színtérré vált, melyre a nyitottság és vendégszeretet a legjellemzőbb.

 

Irodalom: irodalmi teaházak, versmondó versenyek, szerzői estek, könyvbemutatók

Színház: prózai, zenés és táncelőadások, bábszínház, babaszínház

Zene: könnyű- és komolyzenei események, hangversenyek, kamarakoncertek, népzene, jazz-, rock-, popkoncertek, babakoncertek

Film: filmvetítések, Az én filmem filmklub, Mozikert

Képzőművészet: fotó-, képző- és iparművészeti kiállítások

Tánc: táncelőadások, táncszínházi produkciók, táncház

Ismeretterjesztő előadások (egészség, utazás, közélet, történelem)

Nemzetközi és hazai fesztiválok (Hegyvidéki Napok, Jazzy Fesztivál)

Klubok, tanfolyamok

Biopiac

 

MOMmegnyito31A belső- és külső multifunkcionális terek kiváló helyszínt biztosítanak kulturális és üzleti programok számára egyaránt. A közművelődési tevékenység mellett terembérleti szolgáltatás is elérhető az üzleti partnerek számára. 660 fős színházterem, 200 fős impozáns kupolaterem és további szekciótermek állnak rendelkezésre beltéren, míg szabadtéren a Sirály sétány, és a belső hangulatos kert biztosít helyszínt különböző programoknak.

 

A MOM Kulturális Központról még több adatot, valamint az aktuális programokat a MOMKult honlapján érhetik el.Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika