Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Képviselők - Kovács Lajos

8. sz. vk. - Kovács Lajos


Fogadóóra:

A kerületi FIDESZ irodán történt bejelentkezésre (telefon: 375-74-11; 0620-5399-330), illetve a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán személyesen, valamint a honlapunkon (Jelentkezés fogadóórára) történt bejelentkezés után, telefonos időpont egyeztetést követően kerül sor.

 


Kovács Lajos életrajza

 

Kovacs_Lajos_foto3Egyetemi tanulmányaimat a Janus Pannonius Tudományegyetem történelem szakos középiskolai tanárként végeztem. Közgazdászként, kereskedelmi szakon 2001-ben diplomáztam. Az egyetem után egyéni vállalkozóként dolgoztam. 1998-ban a XII. kerületi FIDESZ iroda vezetőjeként koordináltam az országgyűlési és a helyhatósági választásokat, majd az 1998-as választásokat követően nyolc éven át a polgármester napi munkáját segítettem titkárságvezetőként. Közben a BKÁE Vezetőképző intézetének kétéves kurzusán média és üzleti kommunikáció szakirányon tanultam.

Családommal a Hegyvidéken élek. Feleségem személyzeti tanácsadó cégnél dolgozik, Aisa lányom a Táltos óvoda nagycsoportjában szorgoskodik.

 

2006. október 1 napján megtartott választást követően, mint a 9. számú választókerület egyéni képviselőjeként szereztem mandátumot. A 2006-2010-es választási ciklusban az önkormányzat alpolgármestereként a szociális és egészségügyi terület, a városrendezés és a városüzemeltetés napi feladataiért tartoztam felelősséggel.

 

2010. október 3-án lezajlott választásokat követően – a képviselői létszám, így a választási körzetek csökkenéséből adódóan – a 8. számú választókerület egyéni képviselője lettem, majd a képviselő-testület alakuló ülésén immár második alkalommal alpolgármesternek választottak. Feladataim közé tartozik továbbra is a szociális és az egészségügyi terület, a környezetvédelemmel kapcsolatos kerületi teendők koordinálása, és új területként a Városgazdálkodási Iroda feladatköréhez kapcsolódó munkák tartoznak az irányításom alá.

 

Több önkormányzati és klímavédelmi egyesületben képviselem a Hegyvidéket. A Hegyvidéki klímaklub alapítójaként részt veszek és igyekszem eredményesen koordinálni a kerület „zöld” programjait, az Energia Hatékony Önkormányzatok Szövetségének Felügyelő Bizottságának elnöke, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének képviseletében az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, a Klímabarát Települések Önkormányzatának Elnökségi tagja vagyok.

 

 





«
»