Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25. - Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf. 925. - Tel.: 06 1 224 5900 - Fax: 06 1 224 5905 · Zöld szám: 06 80 200 907

„Hegyvidéki részletek: életképek, kilincsek, padok, ablakok” - pályázati felhívás

 

Pályázati felhívás

 

Az alábbi pályázati felhívást tesszük közzé:

 

„Hegyvidéki részletek: életképek, kilincsek, padok, ablakok”

 

címmel fotópályázatot hirdet a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat.

 

Teljes anyagot várunk a Hegyvidéki Önkormányzat 2011. évi éves naptára elkészítéséhez.

A pályázótól - elképzelése szerint - havi lebontású naptár esetén 12 + 1 darab, heti naptár esetében 52 + 1 darab alkotást kérünk.

 

Az egyénileg összeválogatott, megkomponált képeket, fotósorozatokat, fotómontázsokat kizárólag digitális formában (CD-n vagy Dvd-n) várjuk az Önkormányzat polgármesteri titkárságára (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25).

 

A CD-re, DVD-re írt képeket JPG formátumban (legalább 1024 x 1536 pixel) kérjük leadni, mellékelve a kép szerzőjének a nevét, elérhetőségét (e-mail cím, telefonszám) és aláírását.

 

Valamennyi, a pályázatra beküldött képet egy „nézőkép” elnevezésű mappában, maximum 1024*768 pixeles méretben is le kell adnia a pályázónak, a kép nevével együtt.

A kép megnevezésben a fotó készítésének pontos helyszínét is fel kell tűntetni (pl. Normafa vagy Csaba utca 9.).

 

Interneten vagy fotópapíron beküldött képeket nem fogadunk el.

 

A pályázatra csak olyan képek nevezhetők, amelyeket a pályázó maga készített.

 

 

A pályázó szavatol azért, hogy az átadott fotók elkészítése, felhasználása vagy azok nyilvános bemutatása (kiállítása) semmilyen akadályba nem ütközik, a fotók, illetőleg felhasználásuk harmadik személyek felhasználási-, kiadói-, személyiségi jogát nem sértik.

A pályázó a fentiekért teljes körű felelősséget vállal, és helytáll bármilyen utóbb felmerült jogdíjigényért vagy egyéb követelésért.

 

 

 

A pályázaton kizárólag azokat a fotókat bíráljuk el, amelyek a fenti követelményeknek megfelelnek, illetve amelyek a Budapest XII. kerületében készültek.

 

Fentieken túl, a képekkel szemben semmiféle szakmai megkötést nem támasztunk, szabad asszociációk, képszerkesztési technikák megengedettek.

 

Amennyiben az adathordozón leadott pályázati anyagra a pályázónak a későbbiekben szüksége van, úgy egy megcímzett és felbélyegzett, a CD vagy DVD méretének megfelelő válaszborítékot kérünk a leadott anyag mellé csatolni.

 

A kiíró fenntartja annak jogát, hogy az Önkormányzat 2011. évi heti vagy havi naptára elkészítése során a pályázó pályázatra beküldött képeiből egyet vagy többet felhasználjon más pályázó vagy pályázók egy vagy több képével együtt, ha a zsűri megítélése alapján a kiírásnak csak többen együttesen tesznek eleget. A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (a továbbiakban: Ptk.) szerint, ha a megszabott követelménynek többen együttesen tettek eleget, a díjat közöttük közreműködésük arányában, ha pedig ezt nem lehet megállapítani, vagy a követelménynek többen külön-külön tettek eleget, egyenlő arányban kell megosztani.

 

Amennyiben a pályázati kiírásnak egyetlen pályázati anyag sem felel meg, avagy ha az Önkormányzat úgy dönt, hogy a 2011. évre vonatkozóan naptárat nem készít, vagy azt más forrásból származó képekből készíti el, akkor díj kiosztására sem kerül sor. Ebben az esetben azonban a zsűri egyes képek vonatkozásában különdíjat oszthat ki.

 

A pályázó a pályázati anyaga beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a kiíró a pályázattal kapcsolatos publikációkban pályaművét ellenszolgáltatás nélkül, időbeli korlátozás nélkül változatlan formában felhasználhassa (az átméretezés nem minősül változtatásnak).

A pályázat kiíróinak felhasználási joga nem kizárólagos, a pályázó a fotókat továbbra is szabadon felhasználhatja, és rendelkezhet velük.

A kiíró nem jogosult a fotókra harmadik személynek felhasználási jogot adni.

A felhasználási jog fentiek szerinti átadásáért a pályázót külön díjazás nem illeti meg.

 

A pályázó a zsűri esetleges kérésére köteles az eredeti file-t bemutatni.

 

A pályázó tudomásul veszi, hogy a Kiíró az általánosan elfogadott szakmai követelményeknek nem megfelelő, valamint a jogszabályba ütköző, a közízlést vagy a közerkölcsöt sértő tartalmú képeket a versenyből kizárja.

A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, úgy e körülmény az azonnali kizárást vonja maga után.

 

A Kiíró fenntartja a jogot a pályázati feltételek megváltoztatására, amiről a módosítás a www.hegyvidek.eu honlapon történő közzétételével értesítik az érintetteket.

 

 

A pályázókat az eredményről legkorábban 2010. szeptemberének második felében, csak e-mailen keresztül értesítjük.

 

Fődíj: 200.000 Ft értékű műszaki utalvány

II. díj: 100.000 Ft értékű műszaki utalvány

III. díj: 50.000 Ft értékű műszaki utalvány

 

A pályázati anyag leadási határideje: 2010. augusztus 18.

 

 

Hegyvidéki Önkormányzat