Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
fejleszto_napkozi_otthon01

Adventi vásár a Kulturális Szalonban

2017. 12. 04.

Jótékonysági adventi vásárral ünnepelték advent első hétvégéjét a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, a kerületi nagycsaládosok és a Fejlesztő Napközi Otthon munkatársainak közös szervezésében.


Az adventi időszak varázslatos hangulatát nemcsak a karácsonyi várakozás alakította ki, hanem a téli sötétségben a melegre, a fényre, a megújuló életre vágyódás is. A zöld gallyakból, fagyöngyből font adventi koszorú hagyománya abból az ősi hiedelemből táplálkozhat, hogy a varázskör, a „szent” koszorú megvédi a házat a gonosz szellemektől.


J. H. Wichern protestáns lelkész, az első gyermekotthon megalapítója 1838-ban újította fel a feledésbe merült adventi szokást, minden istentiszteleten egy gyertyát tűzött egy kerek csillárba. Később a huszonnégy gyertya helyett csupán négy került egy fenyőkoszorúba, a négy adventi vasárnap jelképeként.


vasar06


A kerületi nagycsaládosok és a XII. kerületi Fejlesztő Napközi Otthon munkatársainak közös szervezésében jótékonysági vásárral ünnepelték advent első hétvégéjét a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, ahol létrejött a közösség melegét adó „varázskör”. „Boldogan köszöntik egymást az ismerősök – mondta Menyhárt Éva a Kulturális Szalon vezetője –, régi barátokként térnek vissza az árusok is. Széles a kínálat a szebbnél szebb kerámiákból, szőttesekből, karácsonyi díszekből, de találunk itt az ünnepi étkezéshez valókat is, száraz tésztát, süteményt, kézműves csokoládét.”


vasar03


Sütőné Tomka Krisztina a nagycsaládosok kerületi vezetője kislánya társaságában árulta portékáját. „A vásárra készülődés egyúttal kikapcsolódás is volt számunkra – mesélte. – Azt készítettük, amiben kedvünket leltük: mézeskalácsszívet, képeslapot, ékszert.” A hároméves Virág egy mondókával gondoskodott a még jobb hangulatról.


vasar01


A vásárt Sándorné Erdélyi Judit, a Fejlesztő Napközi Otthon vezetője nyitotta meg. „A fiatalok munkatársaimmal együtt hónapokig tartó gondos munkával készítették a szőnyegeket, kerámiákat, kosárkákat. Az örömteli és hasznos munkából befolyt összegből pedig alapanyagokat tudunk majd vásárolni jövendő kiállításainkhoz” – mondta.

Az otthon gondozottjai zenével, énekekkel, verssel varázsoltak adventi hangulatot a szalonba. Nagy sikerük volt, egy karácsonyi dal erejéig még a közönséget is megénekeltették.

(B.)

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika