Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

kiallitas15

Angyali érték a művészi remekművekben

2017. 12. 12.

Szeretettel és örömmel készültek azok az alkotások, amelyek az Angyalok küldik az értéket című kiállításon, a Galéria 12 Kávézóban hívják vizuális utazásra az elmélyülni vágyó hegyvidékieket. A különleges válogatás darabjaiban nemcsak helyben lehet gyönyörködni, hanem azokat akár meg is lehet vásárolni.

„Beszélgetni, meginni egy pohár bort és elkölteni egy finom vacsorát, közben pedig rácsodálkozni az itt felsorakoztatott remekművekre, amelyek az advent lényegére emlékeztetnek. A Galéria 12 Egyesület művészeinek köszönhetően ilyen különleges élményekben lehet részük azoknak, akik az ünnephez közeledve maguk mögött szeretnék hagyni a rohanó mindennapokat. Ahogy az adventi vásáron, úgy itt, a Galéria 12 Kávézóban is igazán értékes ajándékötleteket találhatnak a hegyvidékiek. Az alkotásokat meg lehet vásárolni, így akár az év minden napján gyönyörködhetünk bennük” – fogalmazott köszöntőjében Fonti Krisztina alpolgármester, majd kiemelte, hogy az önkormányzat színes decemberi programkínálatával az advent valódi hangulatát igyekszik megteremteni a kerületben élők számára.


kiallitas01


Ecsetvonásokban, pixelekben és formákban – az apró részletek hatalmas kincseket rejtenek. A kiállított művek a legkülönfélébb műfajokban készültek, témájuk pedig sok esetben eltérő. Az alkotások mégis jól kiegészítik egymást: az angyali érték éppúgy felfedezhető az erőteljes színekkel komponáló festményben, mint a görbe valóságot ábrázoló fotóban, vagy a szakrális sugallatokban gazdag porcelán elegáns vonalaiban.

Tóth József például egy igen humoros képpel készült: a művész önmagát ábrázolta, ahogy angyalként röpdös egy téli táj patakja felett. Arcán kedves mosoly, kezében egy pálmaág. „Szeretem a jókedvet, az alaptermészetemhez tartozik. Nagyon zűrzavaros világban élünk, szükség van a vidámságra. Profánnak tűnhet, hogy angyalnak állítottam be magam, de természetesen nem vagyok az. Csupán a magam módján szeretnék boldog karácsonyt kívánni a szemlélődőnek” – árulta el a művész, akit pályája során a legrangosabb elismerésekkel tüntettek ki.


kiallitas04


„Ezen a kiállításon az angyalok küldik az értéket. A szeretetet, a békét és az adventi időszak csodáit sugározzák” – hangsúlyozta Borza Teréz, a Galéria 12 Egyesület vezetője, aki lapunknak azt is elmondta, hogy nemrég tért haza az olaszországi Cerretto Sannita híres kerámia központjából, ahol hatalmas sikereket aratott: „A múzeum betlehemi tárlatára kaptam meghívást. Az itt kiállított munkám nagyobb változatát vittem magammal. Jó érzés volt, hogy Magyarországot képviselhettem”


„Az ember örömre született. Mindenkit így teremtett az Isten, de a művészeket még homlokon is csókolta. Ha ide betér valaki, láthatja, hogy az alkotások más-más stílusban készültek, mindegyik másképp fogalmazza meg a legfontosabbat: a szeretet üzenetét” – méltatta a válogatást Prokopp Mária művészettörténész, hozzáfűzve, hogy a remekművek fényt, reményt és boldogságot sugároznak – erre pedig mindnyájunknak szüksége van.


Az angyali értékekben gazdag kiállítás darabjait megtekinteni és megvásárolni 2018 január 6-ig, a Galéria 12 Kávézóban lehet.


Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika