Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
Margareta_jatszoter_3kis

Átadták Budapest egyik legszebb játszóterét

2014. 08. 29.
A Hegyvidéki Önkormányzat a nyári időszakban számos felújítást végzett el a XII. kerületben. Utak, járdák, lépcsők újultak meg, intézményi felújítások történtek és történnek jelenleg is. Többek között energetikai fejlesztés zajlik a Tamási Áron Áltanos Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnáziumban, a Zugligeti Óvoda és Zugligeti Bölcsőde épületeiben, napelemes rendszer települt a Polgármesteri Hivatal tetejére, valamint megújult a MOM Sport is.

Margareta_jatszoter_1Az idei nagyszabású játszótér-rekonstrukciós program keretében eddig már 8 játszótér is megújult. A leglátványosabb változás ezek közül a Margaréta játszótéren történt. A felújítási program részeként a Margaréta utca és a Kiss János altábornagy utca sarkán található területen a Palatinium Group által kidolgozott tervek alapján egyedi játszóeszközökkel egy színes, vidám, kreatív, ugyanakkor komfortos tér épült a kisebb és nagyobb gyerekeknek. Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervek kidolgozásakor fontos szempont volt, hogy egy olyan többgenerációs játszóteret hozzanak létre, ahol a legkisebbek ugyanúgy jól és komfortosan érezhetik magukat, mint a kamaszok. A játszótér központi eleme egy többfunkciós vár (ún. falu) csúszdával, mászófallal, függőhíddal, mászóhálókkal és kis bútorokkal. Emellett bébihinták és lapülőkés hinták, körforgó, rugós játékok, mérleghinta, homokozó vár, faragott állatos mászókák, margarétás kötélmászós mászóka, forgatható kirakó is találhatóak a játszótéren.

 

Szalay-Szakály Zsuzsanna, a tervező elmondta, hogy a fejlesztésben a Margaréta játszótér összes eszközét újra cserélték, és ki is bővítették a korábbi teret.

 

Margareta_jatszoter_2Az önkormányzat a tervezési folyamatba bevonta a hegyvidéki polgárokat is. A tervbemutatón a hivatal munkatársai és a szakemberek mellett a környéken élő családok tagjai – szülők, nagyszülők – is megjelentek, akiknek javaslatait figyelembe vették a tervek véglegesítésekor. A nagycsaládosok kérésére megnagyobbították a tervezett sportpályát, hogy a gyerekek focizni is tudjanak, illetve egy pingpongasztalt is kihelyeztek.

 

A múlt heti próbaüzem alatt az önkormányzat munkatársai folyamatosan tájékozódtak a szülők körében, hogy milyen javaslataik vannak a játszótér még jobbá tételére. Ennek megfelelően a következő 2 hétben további apróbb fejlesztéseket hajtanak végre. Dr. Váczi János, a kerület városfejlesztésért felelős alpolgármestere elmondta, hogy természetesen továbbra is folyamatosan figyelik a visszajelzéseket. A többi kérést is igyekeznek figyelembe venni, amit lehetséges, meg is valósítanak ezek közül.

 

A Margaréta játszótér továbbra is az önkormányzat Mozdulj, Játszótér! elnevezésű programjának egyik helyszíne, ahol minden nap animátorok foglalkoznak a gyerekekkel a délutáni órákban.

 

Dr. Váczi János blogbejegyzése itt olvasható

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika