Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

szalonegyetem10

Becsengettek a Szalon Egyetemen

2017. 09. 14.
Hatodik tanévét nyitotta meg a nagysikerű Szalon Egyetem – a különleges, nyugdíjasoknak szóló programsorozaton Fonti Krisztina alpolgármester köszöntötte a lelkes hallgatókat. Az óra most is izgalmas volt: ezúttal Konta Fanni, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium egykori tanára Alma Mahler életéről tartott előadást.

Állatkerti kulisszatitkok, űrkutatás, képzőművészet és irodalom – egyebek mellett ilyen izgalmas témákkal ismerkedhettek meg közelebbről a Szalon Egyetem tanulói.


A hegyvidéki nyugdíjasok körében oly’ népszerű programsorozaton mostanáig több mint száz előadást hallgathattak végig az érdeklődők. A hatodik tanév megnyitóján, a Kulturális Szalon zsúfolásig telt termében Konta Fanni, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium egykori tanára Alma Mahler életéről tarott előadást– a szépkorú diákok ezúttal is olthatatlan tudásszomjjal követték az órán elhangzott és bemutatott érdekességeket.


„Alma közel áll hozzám – olvasmányélményeim során ismertem meg őt közelebbről. Vannak közös pontjaink is, hiszen tudom, milyen érzés ismert ember mellett élni a mindennapokat. Úgy érzem magam, mint hajdanán. Az itteni hallgatóim szeméből és szavaiból merítem a témákat. Sok bennem az életigenlés, amíg tehetem, addig szívesen jövök vissza ide, a Szalon Egyetemre” – mondta Konta Fanni, aki október 30-án mesél tovább a híres asszonyról.


„Nagyon boldog vagyok, hogy ennyire nyitott és érdeklődő a közönség. Mindig sokan vannak, jó látni, hogy a Szalon Egyetemnek van létjogosultága. Itt az emberek valódi értékeket kaphatnak, talán ez a siker oka” – fogalmazott Menyhárt Éva, a Kulturális Szalon vezetője.


„Első perctől kedve itt vagyok, a Szalont második otthonomnak tekintem. A mai előadás is nagyon jó volt. Régi kollégáimat is el szoktam hívni és ők rendre azt mondják, hogy még sosem találkoztak olyan érdeklődő nyugdíjas közönséggel, mint a miénk” – lelkendezett Jéki Éva, a Szalon Egyetem egyik hallgatója.


„Fontos, hogy az emberek ne zárkózzanak be, érdeklődjenek és megtartsák nyitottságukat a világ csodái felé. Mindnyájunk számára elengedhetetlen, hogy ne érjük be azzal a tudással, amink van, hanem legyünk nyitottak az új ismeretek felé. A Kulturális Szalonban az idősek együtt lehetnek, jól érezhetik magukat és ami a legfontosabb, közösséget építhetnek” – hangsúlyozta Fonti Krisztina alpolgármester, aki a Szalon Egyetem első óráján szerzett élményeiről ekképpen beszélt: „Nagyon kíváncsi voltam az előadóra és magára a témára is. Alma Mahler rendkívül izgalmas személyiség számomra, sokat olvastam róla, ezért érdekelt, hogy milyen új dolgokat hallhatok róla. Az előadás nagyon gazdag és sokrétű volt, köszönettel tartozom Konta Fanninak, hiszen valóban meglepő ismeretekkel gazdagodhattunk”

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika