Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

pz02

Családi mulatság a Fekete István iskolában

2017. 12. 18.

„Büszke vagyok a családomra” – ez volt a mottója a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Luca-napi mulatságának, ahol nemcsak a kisdiákok és tanáraik, de a rokonok is látványos performansszal örvendeztették meg a közönséget. A vigasságot követően színes vásár és finom falatok várták a vendégeket.

Felejthetetlen élményekben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola hagyományos Luca-napi kavalkádjára. A mulatság különlegessége egyebek mellett az volt, hogy ezúttal nemcsak a kisdiákok, hanem szüleik és tanáraik is felléptek. A látványos produkciókban gazdag délutánt színes vásár, finom falatok és humoros pillanatok tették igazán idillivé.


csujogatos11

 

Mint kiderült, a speciális fejlesztést igénylő, értelmi sérült gyerekekkel foglalkozó tanintézmény életében kiemelt szerepet kap a család. „Nagyon fontos, hogy jó kapcsolatunk legyen a szülőkkel, hiszen csak együtt, egymást kiegészítve nyújthatunk segítséget a tanulóknak. Szükség van olyan programokra, amelyeken a gyerekek rokonai is részt vesznek, jól érzik magukat” – fogalmazott dr. Somogyiné Takáts Andrea, az iskola igazgatója.

 

Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy családunk és tanáraink gyermekkorunk meghatározó szereplői – többek között rajtuk is múlik, hogy kik leszünk, ha felnővünk. „Az iskola és a szülők közti kapcsolat harmóniája nagyban hozzájárul a gyerekek fejlődéséhez. Ezen a vidám eseményen egymásra mosolyoghatnak a tanárok, a diákok és a szülők” – tette hozzá az államtitkár, aki azt is elmondta, hogy 2018 a családok éve lesz Magyarországon.

 

beneda_attila


„A kölcsönös közeledés meghatározó része a diákok mindennapjainak, és jövőjének: fontos, hogy a család és a tanárok megismerjék egymást. Végtelenül lényeges és tiszteletreméltó az a munka, amit a Fekete István iskola pedagógusai végeznek” – hangsúlyozta Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ vezetője.

 

„Az az iskola jó, amelyik behívja a szülőket. Ahogy a családtagok, úgy a tanárok sem lehetnek magányos hősök: szükség van az együttműködésre. Fontos, hogy gyermekeinket ne elszigetelten neveljük. A társadalmi akadálymentesítés pedig egy nagyon erős és szeretettel teli világot eredményez. Büszkék vagyunk a Fekete István iskolára, hiszen sokat tesznek azért, hogy a családokból közösséget formáljanak” –  mondta Pokorni Zoltán polgármester, aki arról is beszélt, hogy bár az iskolafenntartó szerepet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) vette át, az önkormányzat továbbra is a szívén viseli a tanintézmény sorsát. Az épületen nemrégiben jelentős felújításokat is végeztek: a homlokzati falakat és a tetőt hőszigetelő réteggel borították be, lecserélték a nyílászárókat, valamint napelemeket telepítettek, így csökkentve az iskola energiaszükségletét.

 

 

 

 

 

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika