Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

05_660

Csúcsra futottak az Erzsébet-kilátóban

2013. 05. 25.

Fuss a csúcsra címmel idén már negyedik alkalommal hirdette meg Budapest „legmagasabb” sportversenyét az önkormányzat. A több mint száz résztvevőnek, kicsiknek és nagyoknak, ezúttal is csupán annyi volt a dolguk, hogy a lehető leggyorsabban feljussanak az Erzsébet-kilátó tetejére. Az első helyezettnek ez alig 25 másodperc alatt sikerült, de a többieknek sem kell szégyenkezniük, hiszen mindenki legyőzte a 134 lépcsőfokot. A HTV tudósítása itt tekinthető meg.

51„Négy évvel ezelőtt arra gondoltunk, hogy egy látványos, egyértelműen a Hegyvidékhez köthető sportrendezvényt is bevezetünk a mindennapos mozgás további népszerűsítése érdekében. Így jött létre a Fuss a csúcsra, melynek töretlen népszerűsége bebizonyította, hogy hiába nagy a konkurencia, a jól megszervezett versenyeknek igenis van létjogosultsága” – foglalta össze az előzményeket Váczi János. Az alpolgármester maga is megbirkózott a kilátó 134 lépcsőfokával. Méghozzá nem is akármilyen eredménnyel, hiszen kategóriájában a második helyet szerezte meg. A 28 másodpercen belüli idő egyben az összetett második helyet jelentette, igaz az alpolgármester ezzel is csak alig egy másodperccel előzte meg a 14. éven aluliak között induló kislányát, aki kiváló, 28.92-es eredménnyel a legjobb női időt „lépcsőzte”.

 

05„A családunkra fokozottan igaz a jól ismert szlogen, hiszen nekünk tényleg a sport a szenvedélyünk. Bár most sikerült megelőzni Kamillát, abban biztos vagyok, hogy jövőre ez már nem fog összejönni” – latolgatta a következő év erősorrendjét Váczi János hozzátéve, hogy saját példája is azt mutatja, a sport az egész család számára lehet hasznos, és ami legalább annyira fontos, közös időtöltés. Szintén a családi sportolás hasznosságát emelte ki Alföldi Zoltán. A népszerű televíziós személyiség tavaly is elindult a versenyen, akkor közel negyven másodpercre volt szüksége felérni a kilátó tetejére ezúttal azonban sikerült ebből tíz másodpercet lefaragni. „Számomra a sport a mindennapok része, tíz évig cselgáncsoztam, ugyanennyi ideig thai-boxoltam, az utóbbi években pedig a triatlonnal foglalkoztam komolyabban. Azt tapasztalom, hogy a jó közérzet elengedhetetlen része a mozgás, ezért kisfiamat is erre próbálom rászoktatni. Szerencsére nincsen nehéz dolgom, Bálint ugyan csak hétéves, de képes egy tíz négyzetméteres szobában lefutni a maratont, most is alig ötven másodperc alatt ért fel a csúcsra” – mesélte büszkén Alföldi Zoltán.

 

01Teljesítette a kihívást Németh Kristóf is. Mint a közismert színművész elmondta, mindig szívesen vesz részt a sportot népszerűsítő rendezvényeken, mert hisz abban, hogy a közéleti személyiségeknek ezen a területen is példát kell mutatniuk. „Jómagam rendszeresen futok, úszom és erősítek, de ezeknél sokkal jobban élvezem, amikor a fiammal, Lócival együtt vehetek részt sporteseményeken. Igaz erre egyelőre még csak néhány alkalommal került sor, de ahogyan nő, biztos vagyok benne, hogy egyre több versenyen indulunk majd el közösen” – osztotta meg terveit honlapunkkal a Játékszín vezetője, aki három színészkollégájával indult a versenyen.

 

A kihívás fontosságát hangsúlyozta a férfiak mezőnyében az élen végző, egyúttal 25,2 másodperccel – az eddigi pályacsúcs csupán egy egységgel jobb ennél – az egész mezőnyben a legjobb eredményt elérő Belovai Kristóf. „Volt némi előnyöm, hiszen a Tabánban rengeteget lépcsőzöm, ugyanis Shaolin Kung-fu alapokra épülő lépcsős interval edzéseket tartok. A módszer saját fejlesztés, a tapasztalatok alapján kiválóan alkalmas fogyasztásra, illetve alakformálásra” – tudtuk meg a lépcsőfutás idei összetett győztesétől. Belovai Kristóf egyúttal megígérte, hogy jövőre célba veszi a 24 másodperces pályacsúcs megdöntését.

 

49A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a kenguru futamot, ezen a három évnél fiatalabb gyermekekkel valamilyen hordozóeszköz segítségével futottak a szülők. Természetesen valamennyi kategória-győztes, valamint az első három helyezett érmet és ajándékokat kapott, valamint külön is díjazták a verseny legfiatalabb és legidősebb résztvevőjét. Futás közben nem hiányozhattak a szórakoztató programok sem, a kézműves foglalkozások, logikai játékok mellett a kilátótéren felállított színpadon a Jókai Klubban működő Zoombatomic és a Rock and Magic SE. műsora, a TF Aerobik csoportja, illetve Fábry Pál freestyle focibemutatója szórakoztatta a közönséget. Sokakat megmozgatott az evezős ergométer verseny is, amelynek legjobbjai szintén ajándékokat kaptak.

 

58Győztesek:

14 év alatti lányok:

Váczi Kamilla – 28.92 mp.

14 év alatti fiúk:

Laki Botond – 30.76 mp.

14 és 18 év közötti lányok:

Laczik Dorottya – 28.98 mp.

14 és 18 év közötti fiúk:

 

Balog Gábor – 40 mp.

18 év feletti nők:

Hajszik Dorina-34.29mp.

18 év feletti férfiak:

Belovai Kristóf – 25.2 mp.

Kenguru futás:

Kollár András

 

További eredmények itt

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika