Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

szabadegyetem18_660

Diplomaosztó szépkorúaknak

2017. 06. 15.

Űrkutatás, hídépítés, galériák élete, állatkert, építészet, atomerőmű. Csak néhány téma azon érdekes előadások közül, amelyekben része volt azoknak a szépkorú résztvevőknek, akik a Hegyvidék Kulturális Szalon által szervezett, szeptemberben indult Szalonegyetemre jártak – vagy, ahogy Menyhárt Éva, az intézmény vezetője mondta. „újra beültek az iskolapadba”.

Aki kívülállóként tért be a Hegyvidék Kulturális Szalon által szervezett Szalonegyetem „tanévvégi” eseményére, nem egy szokványos ünnepségbe csöppent bele, hanem egy jól tapinthatóan baráti, családias légkörben találta magát. A szép zenei és prózai műsorral indult program után a Hegyvidék Televízió által készített rövidfilm került levetítésre, amelyben a Szalonba járók meséltek arról, hogy számukra mennyi örömöt jelent az, hogy bőséggel válogathatnak a hely adta lehetőségekben – legyen szó a festészet és zene tanulásáról, a Szalonegyetem előadásairól, vagy éppen gyalogtúrákról, gyógy- és meridián tornáról, szakorvosok estjeiről.


szabadegyetem06

 

„Annak, hogy tényleg létezik a tudásvágy fogalma, és az az öröm, amit az új ismeretek megszerzése jelent, az az itt megjelentek által is jól látható” – mondta Pokorni Zoltán, aki Menyhárt Évával közösen adta át a hatvannyolc bizonyítványt és az édességet is tartalmazó ajándékcsomagot azoknak, akik a legszorgalmasabban látogatták az elmúlt „tanév” során a Szalonegyetem előadásait.


szabadegyetem12


Előtte azonban még megjegyezte, hogy amikor bő öt évvel ezelőtt létrejött a Kulturális Szalon, azzal elsősorban az idősek számára akartak tartalmas időtöltést biztosítani, majd megjelentek a kismamák és a gyerekek is, és az ő igényeik mentén tovább bővült a programok palettája. Mint mondta, boldog országokban úgy építik a parkokat, hogy megfigyelik, mely helyeken tapostak ki ösvényeket az arra járó emberek, és ott alakítanak ki járdákat. Valahogy így alakult, formálódott a Szalon is: Menyhárt Éva igen érzékenyen mérte fel, hogy milyen igények mentén kell kitaposni az utat, alakítani a programokat az érdeklődők számára, és a Szalonegyetem is így jött létre.


szabadegyetem01

 

Ma csak egy gond van a Szalon körül: túl kicsi lett a sok látogató számára. Ez a kérdés viszont január környékén meg fog oldódni, mikoris átadásra kerül a jóval nagyobb teret biztosító Törpe utcai új épület, s amelyhez azt kívánta Pokorni Zoltán, hogy a négyszer nagyobb helyen se párologjon el az a családiassá vált hangulat, és az a közösségi élmény, ami az elmúlt években a Böszörményi úti helyiségben kialakult.


szabadegyetem03

 

A Kulturális Szalon júniusban és júliusban is várja a látogatókat, majd az augusztusi vakációt követően szeptemberben folytatódnak a programok, köztük a Szalonegyetem „új tanévével”.

 

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika