Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

GyorsNET program a Hegyvidéken

HVO_HVO_16_003_001_GYORSNET_A2-1A Hegyvidéki Önkormányzat Gyorsnet programja során két országosan ismert szolgáltató segítségével jelentős hálózatfejlesztés indult a XII. kerületben. Ez a fejlesztés már régóta esedékes volt, a szolgáltatók tavalyi munkakezdését azonban megakadályozta a Széll Kálmán tér, a Budaörsi út, a Stromfeld-Németvölgyi körforgalom megújítása, valamint a fonódó villamoshálózat és a városháza tér építése, amely önmagában jelentős terhet rótt a kerület közlekedésre. Megállapodásunk szerint az idei tanév végén indultak el munkák, amely elsősorban nagyobb adatátviteli sebességet, a korábbinál összehasonlíthatatlanul gyorsabb internetet hoz a hegyvidéki háztartásokba. Mindkét szolgáltató a jelenleg elérhető legmodernebb hálózati megoldásokat hozza el a kerületben élőknek; optikai hálózatot épít egészen ügyfelei háztartásáig. Az optikai hálózat gigabites átviteli sebességet biztosít, ami hosszú távra lefedi a várható felhasználói igényeket. A megépülő hálózat évtizedekig biztosítani fogja a kerület lakóinak magas színvonalú kiszolgálását, mely egyszerűen, és gyorsan bővíthető lesz a későbbiekben. Ez pedig egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást is jelent majd. A szolgáltatók 21 ezer, illetve 17 ezer háztartáshoz jutnak el a következő hónapokban, ezzel a kerület jelentős részét, modern, gyors, szélessávú internetkapcsolattal látják el.

 

Célunk az, hogy a Hegyvidéki Gyorsnet program jövőre is folytatódjon, és a kerület egésze hozzáférést kapjon a szélessávú internethálózathoz. A szolgáltató cégek a hálózatfejlesztési munka mellett társadalmi célú felelősségvállalásuk mentén vállalták a Hegyvidéki térfigyelő-kamerarendszer adatforgalmának továbbítását a Hegyvidéki Rendészet monitorközpontjáig, amely jelentős segítség az önkormányzatnak. Vállalták továbbá több intézmény, park és játszótér területén a Wifi hálózat biztosítását, amivel hozzájárulnak a kerületi intézmények és közösségi terek informatikai fejlesztéséhez, valamit a XII. kerület közbiztonságához. A Hegyvidéki Gyorsnet program egyaránt jár légkábeles vezetékek telepítésével, valamit földfelszín alatt futó kábelek cseréjével és kiépítésével, amely munkák a következő hónapokban fennakadást okozhatnak a kerület közlekedésében.

 

Kérjük az itt élők türelmét a munkálatok alatt. Bízunk abban, hogy az adott utcákban vagy utcarészeken mindössze néhány napos – a kivitelezésből eredő – kellemetlenséggel kell szembenézni a lakóknak.


Az alábbi térképen megtekinthető, hogy a hálózatfejlesztés a kerület mely részeit fedi le:


660A fejlesztésben jelenleg részt vevő szolgáltatók tájékoztatása szerint az alábbi honlapokon tudnak a hegyvidékiek további információkat olvasni vagy tájékoztatást kérni:www.digi.hu/12ker 

www.telekom.hu/hegyvidek Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika