Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

MOM_Jatszoter_lead

Hamarosan megújul a MOM Kulturális Központ játszótere

2017. 07. 26.

Az elmúlt hetekben több mint négyszáz szülő osztotta meg véleményét a Hegyvidéki Önkormányzat által meghirdetett szavazáson azzal kapcsolatban, milyen módon újuljon meg a MOM Kulturális Központ kertjében található játszótér. Az eredmények alapján felvázolt rekonstrukció terveit egy lakossági fórumon mutatta be az önkormányzat.

„A megújuló játszótéren a bölcsődés, az óvodás és a kisiskolás korú gyerekek egyaránt megtalálhatják a kedvükre való játékokat, sőt, olyan univerzális játszóeszközök is lesznek, amiket akár a szülők is használhatnak” – mondta el a MOM-játszótér újjáépítésének koncepciója kapcsán Szalay-Szakály Zsuzsanna Dóra tájépítész mérnök.


A tervező tájékoztatása szerint a szülők kérésére a jelenleginél több hintát fognak kihelyezni: két-két babaüléses, illetve lapüléses hinta, egy baba-mama hinta, továbbá egy három-négyszemélyes fészekhinta várja majd a gyerekeket. A homokozó fölé árnyékoló kerül, a játszótér központi részén pedig a nyári melegben felfrissülést kínáló párakaput alakítanak ki. Az irányfényt biztosító, talajba épített lámpák mellett két, kandeláberre helyezett, környezetkímélő napelemes lámpát fognak telepíteni.


Új játék lesz a MOM kertjében, sőt, az egész kerületben a trambulin, a tekerős körhinta, valamint az egyszerre forgó és billenő libikóka. Kicsiknek és nagyobbaknak való, csúszdával kiegészített mászóvárakat is építenek, illetve köteles akadálypálya is készül az 5-12 éves korosztály számára. Egy és négyszemélyes rugós játékokat is elhelyeznek majd a megújuló játszótéren.


Az ütéscsillapító gumilapok helyett az időjárás viszontagságainak jobban ellenálló, öntött gumival burkolják a játékok környezetét. A jó állapotú kőburkolatot a felszedés után újra felhasználják, míg a középső növénykazetták – amelyek szegélyei padként funkcionálnak – a felújítás után is megmaradnak.


Rimóczi János, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta: bár a MOM Kulturális Központ épületén belül vannak mosdók, sokan kérték, hogy a játszótéren is alakítsanak ki egy illemhelyet. Mivel ennek megvalósítása csak a játékok számának drasztikus csökkentésével fért volna bele az idei munkálatok költségkeretébe, ezért úgy döntöttek, hogy ebben az évben csak a közműkiállásokat készítik el, míg az új illemhely kialakítására a későbbiekben kerülne sor. A játszótér felújítása várhatóan szeptemberben indul és október végére lesz kész.

 

A Mom Kulturális Központ udvarán található játszótér felújításának látványterve itt érhető el

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika