Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

bon2

Humor és játék

2017. 10. 20.

Tizenhetedik éve annak, hogy megrendezésre kerül a Budai Oktatási Napok hagyományos őszi rendezvénysorozata. Az idei, MOMkult-ban tartott program is bővelkedett az érdekes témákban, többek között azt körbejárva, hogy milyen szinten fontos a humor a gyermekek nevelésében.

A szervezők folytatva a megkezdett hagyományokat, az idei évben is olyan programsorozatot állítottak össze, amelybe bevonták a Hegyvidéki Önkormányzat által fenntartott hegyvidéki óvodákon és az Önkormányzattal szoros együttműködésben álló, a kerületben működő iskolákon túl a XII. kerületi pedagógiai szakszolgálatot is. A plenáris programra meghívták egy a köznevelés területén működő kiadót, valamint az érintett korosztályok számára fejlesztő kiadványokat, játékokat forgalmazó céget is.


bon1


„A tizenhét év az sok. Tizenhetedik éve létezik ez a rendezvénysorozat, ami azt jelenti, hogy sikeres és szükséges találkozásról van szó. Nagyon tetszik az idei konferencia címe, a >>Humor és játék a köznevelési intézményekben<<, mert tényleg két fontos elemről van szó” – kezdte köszöntőbeszédét Pokorni Zoltán a rendezvény plenáris ülésén.


A Hegyvidék polgármestere szerint mindig nagy a kísértés arra, hogy már az óvodában tanítsuk, okítsuk a gyerekeket. Őt is sokan megkeresik többféle ötlettel, hogy mi mindent lehetne bevinni az óvodai nevelésbe - legyen szó sakkról vagy közlekedési ismeretekről -, és ezekben a felvetésekben mindig van egy kis igazság. Mégis arra kéri a neveléskutatókat és szakembereket, hogy álljanak ellen annak, hogy ezek az új ötletek, amelyek főként a kor szelleme, azaz üzleti verseny alapon jelentkeznek, betüremkedjenek az kicsik nevelésébe. „Óvjuk és hagyjuk meg azt az időt a gyerekeknek, amikor szabadon játszhatnak. Hagyjunk nekik szabad időt arra, hogy elgondolkodhassanak a világból összeszedett tapasztalataikon, és leülepedhessenek a benyomásaik. Ne akarjuk képzéssel lefedni a szabad idejüket” – tette hozzá a polgármester.


bon4


Nagy sikere volt a plenáris ülés két előadásának. Dr. Pap János tudományos főmunkatárs a „Humor a nevelésben” című előadásában arra mutatott rá, hogy a humor elsősorban tanulás eredménye. Mesélt arról is, hogy hány fajta humor és humorizáló ember létezik, s hogy a születéstől fogva hogyan fejlődik ki a gyerekekben a humor megértése, a csecsemő első mosolyától egészen az „aranykorig”, a kiskamaszok „beszólásáig”.


bon3


Dr. Arató Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, kutató-fejlesztő „Lapot érünk” című előadásában arról szólt a jelenlévőknek, hogy a játékalapú eszközök vizsgálata szerint hatékonyabb, eredményesebb és méltányosabb lehet a matek tanítás-tanulás.


A kétnapos pedagógiai programsorozat évről évre kiváló lehetőség a kerület pedagógusai, vezetői és a kiadó között a szakmai eszmecserére, és jó alkalmat nyújt betekinteni az adott intézmények mindennapos szakmai programjába, a fejlesztő nevelés által kínált új lehetőségekbe.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika