Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
Zarandok2_660

Idén is indul a Magyar Zarándokút

2012. 03. 21.
A Magyar Zarándokút Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy megalkossák a spanyolországi El Camino-hoz hasonló, hazai hagyományokon alapuló magyar zarándokutat, - melynek kialakításához mind a kulturális tradíció, mind a környezet feltételei adottak.

Ezért az érintett önkormányzatok, egyházak és civilek összefogtak, melynek eredményeképp sikerült létrehozni az Esztergomtól – Máriagyűdig vezető közel 500 km-es zarándokutat, - mely egy zarándokszállás hálózat mentén halad.

Zaradokkonferencia4Az utat tizenhat-huszonegy nap alatt lehet megtenni, több kegyhelyet érint. Az idei cél többek között ezer zarándokútlevél kiadása. Az ez évi terveket Rumi Imre a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke osztotta meg a hallgatósággal a MOM Kulturális Központban március 21-én megszervezett zarándokút Konferencián, melyen részt vett továbbá Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester is.

„Nagy zarándokút fejlesztések folynak Magyarországon. A Mariazellt és Csíksomlyót összekötő „Mária utat” már Zarandok1korábban elkezdték kiépíteni. Terveznek még egy hosszabb, észak – déli irányú (Szlovákiától Horvátországig) utat is, melyek közös pontja a Hegyvidék: itt metszi egymást a két, több ezer kilométeres zarándokút. Azt szeretnénk, hogy az egyházhoz kevésbé kötődő, de saját lelkének épülését és egyensúlyát kereső emberek is részt vehessenek az úton. Ne pusztán vallási esemény legyen tehát, hanem a lélekkel kapcsolatban lévő élmény által érintkezzen az egyház tanításaival.” – mondta Pokorni Zoltán.

A Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás 2011. november 25-én a Parlamentben alakult meg, melyet az Út mentén található önkormányzatok fognak össze annak érdekében, hogy közösen támogassák ezt a kezdeményezést. Az alakuló ülésen Pokorni Zoltán polgármestert választották meg a Társulás egyik alelnökének. A Hegyvidék nagy szerepet vállal ebben a közös munkában, hiszen tavaly szeptemberben nyílt meg a Mátyás Király Zaradokkonferencia3út 53/b szám alatt az önkormányzat által létrehozott és fenntartott zarándokszállás, mely egy modern minden zarándokigényt kielégítő szállás.

Nagy öröm számomra, hogy sor került erre a mai eseményre, vendégeink megoszthatják élményeiket a hegyvidéki érdeklődőkkel, hiszen több személyes szál fűz a témához. Hosszú évek óta dédelgetett álmom, hogy egyszer végigjárjam az El Caminót, emellett számtalan személyes élmény köt a Magyar Zarándokúthoz, annak szervezéséhez, amit szeretnék szintén mihamarabb végigjárni." - osztotta meg velünk gondolatait Fonti Krisztina.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika