Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

kereszt1

Kereszteződések a Hegyvidék Galériában

2017. 10. 04.

Izgalmas és meglepetésekben gazdag vizuális élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a XXI. Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep Kereszteződések címmel nyílt kiállítására. A Hegyvidék Galériában felsorakoztatott alkotások között őszinte vallomásokat, képzeletbeli alakokat és absztrakt világokat is felfedezhetünk.

A Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep 1997-ben került először megrendezésre – az élményekben gazdag találkozások fókuszában mindig a közös alkotás áll. A meghívott művészek az évek során a Balatonon, a Normafánál és Fülemile úti nyári táborban, legutóbb pedig - immáron második alkalommal – a MOM Kulturális Központban is ecsetet ragadhattak.


Az különböző stílusban készült remekműveket ezúttal a Hegyvidék Galériában lehet megcsodálni.


„Nagyszerű élmény volt az itt kiállító tizenöt művésszel együtt tölteni az alkotótábor tíz napját, megismerni őket és művészeti törekvéseiket, valamint nyomon követni az alkotások születésének munkafolyamatait. A művésztelep és a kiállítás témájának kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy mind egy figurális, mind egy absztrakt művész számára is inspirációs forrásként szolgáljon, mindenki tudjon kapcsolódási pontot találni hozzá” – mesélte Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészettörténésze, a XXI. Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep vezetője, aki a megnyitóünnepségen egyenként méltatta a képeket.


A felsorakoztatott művek között őszinte vallomásokat is találhatunk – volt, aki gyermekkori csibész énjét vitte vászonra és olyan is, aki saját szülési hegeit festette meg.


„A Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep azért is jelentős mert ez Budapest egyik legrégebb óta folyamatosan működő művésztelepe. Idén a zömmel határon túli magyar művészek a szlovéniai Muravidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Vajdaságból érkeztek, de alkotott a művésztelepen hazai, illetve egy jelenleg Budapesten élő finn és egy félig brit származású festőművész is. Az alkotótábor inspirációs forrást jelentett mind a festészeti, mind a szakmai és emberi kapcsolatokat illetően. A különbözőségek ellenére a tíz nap alatt egy valódi közösség jött létre. A művészek által mi is gazdagodtunk, hiszen a hagyományokhoz hűen, egy-egy, a művésztelepen készült képet ajándékoztak az önkormányzatnak” – fogalmazott köszöntőjében Fonti Krisztina alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy a művekből külföldön is rendeznek majd kiállításokat.

 

A tárlatot október 26-ig, a Hegyvidék Galériában lehet megtekinteni.

 

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika