Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

kerekpar08b

Kerületi kerékpár-regisztrációs program indult

2016. 05. 18.

Egyedi kerékpárjelölő és regisztrációs rendszert indított el a kerületi rendőrkapitányság a Hegyvidéki Önkormányzattal együttműködve. Az új program célja a lopások megelőzése, illetve az, hogy könnyebben be tudják azonosítani a megtalált kerékpárokat.

„Aki úgy gondolja, érdemes a kerékpárja biztonságáért néhány percet áldoznia, arra bíztatom, jöjjön el és regisztráljon!” – hívta fel az érintettek figyelmét Pokorni Zoltán abból az alkalomból, hogy új kerékpár-regisztrációs program indult el a kerületben. A polgármester elmondta, hogy előre meghirdetett helyszíneken és időpontokban, a rendőrség munkatársainak közreműködésével bárki ingyenesen nyilvántartásba vetetheti kerékpárját, a pár perces procedúra költségét az önkormányzat állja.


Váczi János alpolgármester megjegyezte, hogy az önkormányzat honlapján és Facebook-oldalán részletes lista található arról, hol és milyen időpontokban lehet elvégeztetni a kerékpárok regisztrációját. Hozzátette: ez az eljárás sok országban már bevett gyakorlat, a kedvező tapasztalatok alapján határoztak úgy, hogy a rendőrséggel együttműködve a Hegyvidéken is elindítják a lopások megelőzését célzó programot.

kerekpar20k


„A kerékpárlopások nem gyakoribbak a Hegyvidéken, mint máshol, de szeretnénk tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb ilyen eset forduljon elő” – nyilatkozta Segyevi Zoltán rendőrkapitány. A rendőr alezredes úgy vélte, hogy a regisztráció minden tulajdonos számára hasznos lehet, de akik nagy értékű kerékpárt tulajdonolnak – nem ritka, hogy a bringa többet ér, mint egy használt autó –, azok számára különösen ajánlott a programban való részvétel.


kerekpar18b


A kapitányságvezető elmondta, hogy a regisztráció során a résztvevőknek egy adatlapot kell kitölteniük. Ezt követően egyedi azonosítóval ellátott matricát helyeznek a biciklire, valamint speciális, csak UV fényben látható festékkel rápecsételik a vázra az azonosítót. Végezetül fotó készül a járműről a könnyebb azonosítás érdekében. Segyevi Zoltán arra kérte a regisztrációt elvégző tulajdonosokat, hogy amennyiben az adataik módosulnak, vagy eladják kerékpárjukat, értesítsék a változásról a rendőrkapitányságot.


A program 2017-ben is folytatódik, a a regisztárcióhoz szükséges információkért kattintson a plakátra!


kerekpar

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika