Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
semmelweis_nap14_660

Kitüntetések Semmelweis-nap alkalmából

2017. 06. 16.

Hagyomány, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat a Semmelweis-napi ünnepségeket megelőzően adja át a Hegyvidék Egészségügyi Ellátási Díjat és a Polgármesteri elismerő okleveleket, valamint köszönti a nyugállományba vonuló munkatársakat.

A Normafa Gondozási Központ kertjében megtartott rendezvényen Fonti Krisztina arról beszélt, hogy az egészségügyben dolgozók a születésünktől a halálunkig, az egész életünket végigkísérik. Ez rengeteg odafigyelést, áldozatot igényel, munkájukhoz a kerület, többek között, az intézményi feltételek folyamatos javításával járul hozzá.


semmelweis_nap04


Ennek része a tavaly elindított rendelő felújítási program, amelynek első eredménye a gyermekrendelő elköltöztetése a Böszörményi úti irodaházba. Egészen 2019 nyaráig folytatódnak a fejlesztések, ezekről kikérik az érintett szakemberek véleményét – hívta fel a figyelmet az alpolgármester, aki elmondta, hogy várhatóan még a nyár folyamán a kormányzat elé kerül a hegyvidéki szakrendelő terve, így hamarosan megvalósulhat az intézmény kialakítása a SOTE Kútvölgyi Kórház járóbeteg tömbjében.

Folyamatban van a központi háziorvosi ügyelet új telephelyének kialakítása a Városmajor utca 33-ban, ami szintén komoly előrelépés. Nagy siker az immár 18 alprogramot magában foglaló Egészséges Hegyvidék program, ami egyszerre szolgálja az egészségmerőzést és a prevenciót az óvodásoktól kezdve a szépkorúakig. Újdonság a „Hegyvidéki baba vagyok” program, ennek lényege, hogy a területi védőnő az első újszülött látogatás alkalmával, egy kezdő babacsomagot visz a kisgyermeket nevelő családnak.

Ezeket az önkormányzati fejlesztéseket, támogatásokat teszi teljessé az egészségügyben tevékenykedők magas színvonalú munkája, amit sajnos sokszor csak akkor értékelünk igazán, ha mi magunk, vagy családtagjaink betegek lesznek. Mert, ahogyan Schopenhauer mondta: az egészség nem minden, de az egészség nélkül, minden semmi – fogalmazta meg Semmelweis-nap üzenetét Hegyvidék alpolgármestere, aki Menyhárt Éva önkormányzati képviselővel és a népjóléti irodát vezető Müller Csabával közösen adta át az önkormányzat kitüntetéseit.


semmelweis_nap12


Hegyvidék Egészségügyi Ellátási Díjat kapott dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, míg Bányász Tiborné házi ápoló és Járai Zsoltné asszisztens Polgármesteri elismerő oklevélben részesült. Nyugállományba vonulása alkalmából külön köszöntötték Mocsári Márta és Móga Sándorné területi védőnket.


pm_dijazottak03


Az ünnepség zárásaként került sor a nemrégiben létrehozott „Címzetes Főorvos” cím használatáról szóló oklevelek átadására. Az elismerést az alapellátásban több, mint húsz éve praktizáló háziorvosok és fogorvosok vehették át.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika