Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Közlekedés a Múzeumok Éjszakáján

2017. 06. 14.

BKK Múzeumbuszok, Múzeumi MOL Bubi bérlet, sűrűbb metró- és éjszakai közlekedés, nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján


A Budapesti Közlekedési Központ 2017-ben is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, a múzeumi járatokon kívül kedvezményes negyedéves „Múzeumi MOL Bubi bérlet” vásárlására is lesz lehetőség. 2017. június 24-én (szombaton) este 18:00-tól éjjel 2:30-ig szerte a városban a helyszíneket összekötő Múzeumbuszok közlekednek hétféle útvonalon. Ezen a napon a nosztalgiajárművek is elindulnak, hogy a Múzeumok Éjszakája programjai közül minél több helyszínre eljuthassanak velük az érdeklődők. A népszerű kulturális rendezvény fővárosi helyszíneinek kényelmesebb megközelítése érdekében emellett késő este a szokásosnál sűrűbben, 5 percenként jár majd az M1-es metró. A hazautazást a menetrendben előírtnál sűrűbben induló éjszakai buszok teszik majd komfortosabbá a nagy forgalmat lebonyolító vonalakon. A BKK Ügyfélközpontokban 2017. június 13-ától gyorsan, kényelmesen lehet megvásárolni a részvételre jogosító karszalagot, amely a múzeumi belépő és a Múzeumbuszokra szóló bérlet is egyben. A Múzeumok Éjszakája karszalag mellé kapott MOL Bubi szórólap bemutatásával fél áron, mindössze 3900 forintért lehet megvásárolni a negyedéves „Múzeumi MOL Bubi bérletet”. A karszalaggal idén is csak a Múzeumbuszokon lehet ingyen utazni, a többi közösségi közlekedési járatot (beleértve az éjszakai buszokat is) normál díjszabással vehetik igénybe.


A Budapesti Közlekedési Központ idén is részt vesz a 2017. június 24-ei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton. Amellett, hogy újra elindulnak a népszerű Múzeumbuszok összesen hét útvonalon, az érdeklődők a BKK Ügyfélközpontjaiban és egyes kiemelt jegypénztárakban egyszerűen, kényelmesen hozzájuthatnak június 13-ától is a Múzeumok Éjszakáján való részvételre jogosító karszalaghoz.


A karszalagot a felnőttek idén 1700, a 6 és 18 éves kor közötti gyerekek pedig 800 forintért vásárolhatják meg, amely nemcsak a múzeumokba való belépésre, hanem a Múzeumbuszok igénybevételére is jogosít egész éjszaka. A karszalaggal csak a Múzeumbuszokon lehet ingyen utazni, a BKK többi közösségi közlekedési járatát normál díjszabással vehetik igénybe.


A karszalagok megvásárolhatók az alábbi tizenhét BKK Ügyfélközpont, illetve kiemelt jegypénztár bármelyikében:

• Batthyány tér M+H jegypénztár;

• Széll Kálmán tér M ügyfélközpont;

• Szentlélek tér H ügyfélközpont

• Újpest-Központ M jegypénztár;

• Deák Ferenc tér M ügyfélközpont;

• Ferenciek tere M ügyfélközpont;

• Nyugati pályaudvar M jegypénztár;

• Blaha Lujza tér M jegypénztár;

• Keleti pályaudvar M ügyfélközpont;

• Népliget M jegypénztár;

• Örs vezér tere M jegypénztár;

• Móricz Zsigmond körtér M ügyfélközpont;

• Kelenföld vasútállomás M ügyfélközpont;

• Déli pályaudvar M ügyfélközpont;

• Puskás Ferenc Stadion M jegypénztár;

• Kőbánya-Kispest M ügyfélközpont.


A legközelebb eső BKK értékesítési pont megkereshető a BKK honlapján található keresőfelületen.


„Múzeumi MOL Bubi bérlet”


Szinte minden belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a Múzeumok Éjszakája budapesti helyszíneit érdemes MOL Bubi kerékpárral is megközelíteni. A Budapesti Közlekedési Központ a június 24-ei programsorozat sikerét és a fővárosban közlekedők kényelmét kedvezményes „Múzeumi MOL Bubi bérlettel” kívánja segíteni. 2017. június 13. és július 16. között a BKK Ügyfélközpontjaiban személyes szerződéskötés útján lehet megvásárolni a „Múzeumi MOL Bubi bérletet”. A negyedéves bérletet 50 százalék kedvezménnyel, azaz csak 3900 forintért lehet megvásárolni a Múzeumok Éjszakája rendezvény karszalagja mellé kapott MOL Bubi szórólap bemutatása és leadása mellett. A személyes ügyintézést megkönnyíti az előregisztráció, amit a molbubi.bkk.hu honlapon, vagy az ingyenes MOL Bubi mobilalkalmazáson keresztül lehet megtenni. A negyedéves bérlet az aktiválástól számítva 90 napig érvényes, ez idő alatt korlátlan alkalommal, egyidejűleg akár 4 kerékpár használatára jogosít. Az első 30 perc kerékpározás minden használat alkalmával díjmentes. Fél óra elteltével külön használati díj is fizetendő. A Múzeumok Éjszakája alkalmából indított akciókról és a MOL Bubi használatáról minden további információ megtalálható a https://molbubi.bkk.hu/muzeumok-ejszakaja-2017.php oldalon.


 oldalon


Közösségi közlekedés a Múzeumok Éjszakáján


A Múzeumok Éjszakája helyszíneit összekötő Múzeumbuszok közlekednek 2017. június 24-én (szombaton) 18:00-tól éjjel 2:30-ig szerte a városban összesen hétféle útvonalon. A járatok a belépőjegyként szolgáló karszalaggal vehetők igénybe. A járatokon csak a Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalaggal lehet utazni, más utazási okmányok ezekre a járatokra nem érvényesek.


Sűrűbb metróközlekedés és éjszakai buszok


A népszerű kulturális rendezvény helyszíneinek kényelmesebb megközelítése érdekében késő este a szokásosnál sűrűbben, 5 percenként jár az M1-es metró.


A Múzeumbuszok utolsó indulását követően, 2:30 után az éjszakai buszok használata javasolt; az alábbi, nagyobb forgalmat bonyolító vonalakon a buszok a menetrendben előírtnál lényegesen sűrűbben indulnak:


• a 907-es buszon az Örs vezér tere M+H és Kelenföld vasútállomás M között;

• a 908-as buszon a Móricz Zsigmond körtér M és a Cinkotai autóbuszgarázs között;

• a 914-es buszon a Dél-pesti autóbuszgarázs és a Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között;

• a 923-as buszon a Dél-pesti autóbuszgarázs és Békásmegyer H között;

• a 934-es buszon a Nyugati pályaudvar M és Békásmegyer H között;

• a 950A buszon Pestszentimre, vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között;

• a 973-as buszon Újpalota, Szentmihályi út és Nagytétény, ipartelep;

• a 990-es buszon Rákoskert – Rákoskeresztúr, városközpont és a Normafa között.


Múzeumbusz 1 (Észak-pesti járat)


A 18:00 és 2:30 között 5-10 percenként közlekedő Múzeumbusz 1 (Észak-pesti járat) megállóhelyei és az azok közelében található kiállítóhelyek:


muzeumbusz_1 


Múzeumbusz 2 (Budai járat)


A 18:00 és 2:30 között 8-15 percenként közlekedő Múzeumbusz 2 (Budai járat) megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:


mb_2 


Múzeumbusz 3 (Dél-pesti járat)


A 18:00 és 2:30 között 5-10 percenként közlekedő Múzeumbusz 3 (Dél-pesti járat) megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:


mb3 


Múzeumbusz 4 (Törley járat)


A 18:00 és 2:30 között 7-10 percenként közlekedő Múzeumbusz 4 (Törley járat) megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:


mb_4

 

mb_4b

 


Az autóbuszok 1:00 után nem közlekednek a Savoyai Jenő tér és a Campona közötti szakaszon.


Múzeumbusz 5 (Óbudai járat)


A 18:00 és 2:30 között 30 percenként közlekedő Múzeumbusz 5 (Óbudai körárat) megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:


 mb_5


Múzeumbusz 6 (Budavári járat)


A 19:15 és 2:30 között 3-8 percenként közlekedő Múzeumbusz 6 (Budavári járat) megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:


 mb_6


Múzeumbusz 7 (Várkert Bazár járat)


A 18:00 és 2:30 között 3-10 percenként közlekedő Múzeumbusz 7 (Várkert Bazár) járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:


 mb_7


Nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján


Újra elindulnak 2017. június 24-én (szombaton) a nosztalgiajárművek Budapesten, hogy a Múzeumok Éjszakája programjai közül minél több helyszínre eljuthassanak velük az érdeklődők:


• kora délutántól a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd H között a 436-os favázas nosztalgiavillamos közlekedik a Duna villamos (DH) vonalán;

• szintén a Jászai Mari térről indul a Hófehérke nosztalgiahajó (SH).


A nosztalgiajáratok menetrendje és díjszabása megtekinthető a http://bkk.hu/nosztalgia/oldalon.


A Múzeumok Éjszakája rendezvényről további információk a rendezvény honlapján, a www.muzej.hu oldalon találhatók.


Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!


A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapest, 2017. június 13.

Budapesti Közlekedési Központ

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika