Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
lehel02

Kürtöskalács Fesztivál volt a Gesztenyés kertben

2017. 10. 16.

Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Kürtöskalács Fesztivált, aminek ezúttal a Gesztenyés kert adott otthont. A háromnapos programsorozaton neves fellépők, izgalmas játékok, ínycsiklandó faszénen sült ételek és különleges kürtöskalács variációk várták a szórakozni vágyókat.

A vizes vébéről megmaradt installációk miatt ezúttal nem a Vajdahunyadvára környéke, hanem a Gesztenyés kert adott otthont a nagysikerű Kürtöskalács Fesztiválnak – mint kiderült, Irma néni, a hegyvidéki adventi vásár közkedvelt kürtöskalács árusa kereste meg az önkormányzatot, hogy fogadják be a rendezvényt.


kurtos2

 

„Baráti segítséget nyújtunk, hiszen a Gesztenyés kert mégiscsak egy zöld terület – éppen ezért nagyon sok érdeklődőnek nemet kell mondanunk. A fesztivál nagyon hangulatos, igazi családi program. Itt nem csak az édesszájúak járnak jól: a tócsnitól kezdve, a lángoson át egészen a kolbászig lehet választani” – fogalmazott a programsorozat nyitónapján Pokorni Zoltán polgármester. „Nagyon gazdag a kínálat, reméljük, hogy a hegyvidékiek örömüket lelik benne!” – tette hozzá Fonti Krisztina alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy bár nem édesszájú, a diós kürtöskalácsnak nem tud ellenállni.

 

„A Hungarikum Bizottság 2015. december 3-án adta meg a hungarikum minősítést a kürtöskalácsnak. Bízunk abban, hogy a rendezvény segít növelni az édesség népszerűségét. Pokorni Zoltán támogatása kellett ahhoz, hogy a Gesztenyés kertben helyet kapjon ez a közösségteremtő erővel bíró fesztivál” – fejezte ki köszönetét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke, aki azt is elmondta, hogy neki a hagyományos kürtöskalács a kedvence.

 

A háromnapos programsorozaton a klasszikus ízek mellett különleges variációkat is megkóstolhattunk – egyebek mellett a csirkés, a marhahúsos, a kapucsínós és a vadáfonyás kürtöskalácsot is ki lehetett próbálni.


kurtos3


A gasztroélményeket izgalmas családi játékokkal, érdekes bemutatókkal és nagyszabású koncertekkel fokozták – többek között Keresztes Ildikó is fellépett, akinek Most című albuma a napokban aranylemezes lett. András Tünde, a Vitéz Kürtös ügyvezetője, a rendezvény igazgatója a különleges elismerés bejelentésekor egy aranyporral bevont kürtöskaláccsal gratulált a művésznőnek, aki ezúttal is fergeteges koncerttel kedveskedett rajongóinak.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika