Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

makk1

A Makk VII a hegyvidékiek kedvenc étterme

2017. 11. 09.

A kerületben élők szavazatai alapján a Makk VII kapta a Legjobb Hegyvidéki Étterem címet. A nagymúltú, tradicionális magyar ételeket kínáló vendéglő tulajdonosai Pokorni Zoltán polgármestertől vehették át az elismerő oklevelet és a győzelmet hirdető matricát.

 

Az önkormányzat 2015-ben indította el nagysikerű, közösségformáló versenyét, a Hegyvidék Legjobbjai elnevezésű programot, amelynek keretében a kerületben élők dönthetik el, hogy melyik üzlet, vendéglátóegység kapja a győztesnek járó elismerést. „Az Alagút utcai étterem reklámja ütött szöget a fejemben, ami így hangzott: »Az utca legjobb kocsmája, kiváló a konyhája« - ironikus volt a szlogen, hiszen az utca csupán két házból állt. Úgy gondoltam, ha egy utcának lehet kedvenc helye, akkor a kerületnek is” – beszélt a díjátadón a népszerűségi verseny ötletéről Pokorni Zoltán.


makk4


A Szamos Marcipán Szépkilátás Marcipán a cukrászdák, a Daily Pékség a pékségek, a Fragola fagylaltozó a fagylaltozók, a Molnár Hús és Hentesárú a hentesek, valamint a Gáborvár bt. a zöldségesek kategóriájában bizonyult a legnépszerűbbnek. Idén ősszel a legjobb hegyvidéki éttermet választhatták meg a voksolók – a szavazatok alapján a nyertes a nagymúltú, tradicionális magyar ételeket kínáló Makk VII lett, amelyet tavaly óta új tulajdonosok irányítanak.


„Fontos, hogy hol futunk össze, hol költjük el a családi vacsoránkat, hova járunk fagylaltozni. Ezek a helyek közösségképző szigetek, mindennapi életünk részei. Hangulatuk van, érzelmeket ébresztenek, ismeretségeket, barátságokat szőnek. A versenynek köszönhetően az emberek kiállhatnak a maguk kedvence mellett. Nehéz lenne megmondani, hogy melyik a Hegyvidék legjobb étterme, de azt most már biztosan tudjuk, hogy melyik a legnépszerűbb” – fogalmazott Pokorni Zoltán, akit személyes élmények is fűznek a Makk VII vendéglőhöz: „Az étterem évtizedek óta működik. Emlékszem, gyerekkoromban sokszor elsétáltunk előtte, amikor a nagymamámhoz mentünk. A Makk VII már akkor is fogalom volt. Később esküvőkre, rendezvényekre jártunk ide. Minden bizonnyal sokakat köt valamilyen szép emlék a vendéglőhöz”


makk2


A Kiss János altábornagy utca 59 alatti étteremet a helybéliek igen jól ismerik – sokak szerint itt készül az ország legfinomabb rántott borjúlába. „Vendégeink minden rezdülésére figyelünk, meghallgatjuk a javaslataikat. Csapatunkkal folyamatosan azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk. Fantasztikus érzés, hogy mi nyertünk. Az elismerés erőd ad nekünk ahhoz, hogy még nagyobb erőbedobással folytassuk a munkánkat” – mondta Bornemissza Tímea, az étterem társtulajdonosa, miközben büszkén figyelte a Makk VII dicsőséges győzelmét hirdető elismerő oklevelét.

 

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika