Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

rendelo1

Megújult a Rácz Aladár úti felnőtt háziorvosi rendelő

2017. 10. 03.

Befejeződött a Rácz Aladár úti, felnőtteket ellátó orvosi rendelő felújítása, amelynek köszönhetően végre komfortos körülmények fogadják az ide tartozó több ezer hegyvidéki pácienst, valamint a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokra érkező dolgozókat. Hamarosan a szomszédos gyermekrendelő, valamint a Fodor utcai felnőtt háziorvosi rendelő is megújul az önkormányzat beruházásában.

„Orvoshoz nem jókedvünkben, hanem kényszerűségből járunk. Ezért nem mindegy, milyen állapotokkal találkozunk a rendelőkben: a lehangoló környezet fokozza rosszkedvünket, ugyanakkor a derűs hangulatú terek segítenek megnyugodni” – mondta Pokorni Zoltán polgármester, aki munkatársaival együtt részt vett a Rácz Aladár út 5. szám alatti, felújított rendelő átadásán.


A polgármester örömtelinek nevezte a kormány döntését, amely alapján több mint kilencmilliárd forint összegű forrást biztosítanak a Kútvölgyi Klinikai Tömbben megvalósítandó hegyvidéki szakrendelő kialakítására. Eközben – tette hozzá – az önkormányzat is igyekszik teljesíteni a saját feladatát: tavaly ősszel elindítottak egy programot, amelynek keretében, egymás után felújítják az összes, kezelésükben lévő háziorvosi rendelőt.


Fonti Krisztina alpolgármester felidézte, hogy elsőként, ez év januárjában az új, Böszörményi úti gyermekrendelőt adták át. Ezt követte most a Rácz Aladár úti rendelő, ahol felnőtt háziorvosok dolgoznak, valamint a foglalkozás-egészségügyi szolgálat működik. December 1-jétől az otthoni szakápolási szolgálat központja – amely jelenleg a Fodor utcában található – szintén ebben a rendelőben folytatja tevékenységét.


rendelo3


„Rövidesen a Rácz Aladár úti gyermekrendelő, valamint a Fodor utcai felnőtt háziorvosi rendelő is megújul az önkormányzat beruházásában” – számolt be a soron következő munkákról az alpolgármester asszony. Megjegyezte, hogy a felújítások során egységes arculat kialakítására törekednek, ennek jegyében tűnik fel a rendbe tett rendelőkben a Hegyvidéki Önkormányzat emblémájának két alapszíne, a kék és a zöld.


Váczi János alpolgármester tájékoztatása szerint a felújítási programban főként a várókat komfortosítják, valamint, ahol szükséges, megújítják a homlokzatot, a betegrendelőket, illetve az akadálymentes környezet megteremtése érdekében rámpákat építenek és átalakítják a mellékhelyiségeket. Most, a Rácz Aladár úti rendelőben az összes helyiség új burkolatot és festést kapott, és a vizesblokkok is teljesen megújultak, ennek keretében egy akadálymentes illemhelyet is kialakítottak. Új nyílászárókat, hangszigetelő ajtókat építettek be, továbbá korszerűsítették az elektromos hálózatot és a fűtési, gépészeti rendszert.


„Otthonosabbá váltak a helyiségek, amelyek hangulatát a régi fehér csempék ridegsége helyett már a megújult felületek kellemes színvilága határozza meg” – osztotta meg véleményét az újjávarázsolt rendelőről dr. Szánthó Dorottya háziorvos. A doktornő arról is beszélt, hogy a rendelőik nemcsak szebbek, hanem körülbelül tíz négyzetméterrel tágasabbak is lettek a belső falak elbontásával.


A megújult Rácz Aladár úti rendelőben jelenleg két, területi ellátási kötelezettséggel rendelkező, illetve egy, területi ellátási kötelezettséggel nem rendelkező felnőtt háziorvos dolgozik. A három orvos együttesen közel négyezer környékbeli lakónak biztosít ellátást.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika