Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

660

A MOME hallgatóinak legjobb ötleteit díjazták

2017. 06. 28.

Idén egy könyvtárépület közösségi központként való újragondolásának diplomatervét jutalmazták az önkormányzat Árkay-díjával, míg az Árkay-pályázaton – amelyen ezúttal egy Böszörményi úti, jelenleg üresen álló üzlethelyiség hasznosítására lehetett terveket készíteni – két hallgatói csapatot jutalmaztak.

„Kellenek a friss, bátor ötletek” – Fonti Krisztina alpolgármester ezzel indokolta az Árkay-díj, illetve az Árkay pályázati díjak átadása alkalmából rendezett ünnepségen a Hegyvidéki Önkormányzat és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) között hosszú évek óta meglévő szoros munkakapcsolatot. A kiváló együttműködés példáiként hozta fel a néhány éve kihelyezett, speciális kutyapiszokgyűjtő kukákat, valamint az idén nyílt Hegyvidék Galéria belsőépítészeti és arculati megoldásait is, amelyeket mind az egyetem hallgatói terveztek.


SZY_1967


Az alpolgármester arról számolt be, hogy a 2003-ban alapított Árkay-díjjal évről évre elismerésben részesítik a MOME Építészeti Intézetének végzős hallgatói által készített, kimagasló színvonalú diplomamunkákat, 2013 óta pedig Árkay-pályázatot hirdetnek az egyetem mesterképzésében résztvevő hallgatók számára az önkormányzat által megadott témákban. Ebben az évben egy Böszörményi úti, üresen álló önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség hasznosítására adhattak javaslatokat a pályázók: olyan teret tervezhettek, ahol a MOME jelenlegi és végzett diákjai kaphatnának lehetőséget a bemutatkozásra, terveik és termékeik kiállítására, árusítására, valamint a közös munkára.


SZY_2022


„Nagyszerű tervek születettek. Nem csupán építészetileg, grafikailag átgondolt munkákkal találkozhattunk, hanem olyan koncepciókkal, amelyek azt is részletesen vizsgálják, ki és milyen módon használhatná a Böszörményi út helyiséget. Többen is foglalkoztak azzal, hogyan lehetne kapcsolatot teremteni a környék lakóival” – méltatta az építész-, formatervező- és grafikushallgatókból álló csapatok pályaműveit Fonti Krisztina.

A hallgatói ötletpályázaton Lévai Levente, Varga Bence és Varga Eszter „Pontem co-working iroda” című tervét hirdették ki első helyezettként, amelynek erényei kapcsán a külső és a belső tér kapcsolatát, a természetességet, továbbá a visszafogott, mégis merész építészeti és grafikai megoldásokat emelte ki a szakmai zsűri. A második helyezett Ferenczy Dóra, Libertiny Anna Borbála, Ollé Gellért és Szabó Áron munkája, a „Köztér” lett, amely a bírálóbizottság szerint a feszes alaprajzi szerkesztés és a belső terek letisztultsága révén jól rendezi az eredeti, előnytelen térstruktúrát, emellett harmóniát teremt arculati elemeivel az építészeti szándék és a funkció között.


SZY_1976A MOME Építészeti Intézetének végzős hallgatói közül idén Bitay Mátyás kapta meg az Árkay-díjat a „Telepi TÉKA” című diplomamunkájáért. A terv a kecskeméti, széchenyivárosi lakótelepen lévő fiókkönyvtár megújításával foglalkozik: egy olyan épületet hozna létre, amelynek közösségi terei kapcsolatban állnak a környező parkkal, felfelé haladva viszont egyre intimebbé válik. A funkcionálisan elkülönülő szintek között félszint eltolással, galériák és átriumok segítségével válna átláthatóvá az intézmény belső működése.

Az Árkay-pályázaton első helyre rangsorolt terv készítőit 250 ezer, míg a második helyezett csapat tagjait összesen 200 ezer forinttal jutalmazták, az Árkay-díjas diplomamunka alkotóját pedig 150 ezer forint pénzjutalomban részesítették. Az elismerésekkel együtt járó okleveleket Fonti Krisztina alpolgármester és Fülöp József, a MOME rektora adta át a hallgatóknak.


SZY_2033A fotókat Szemerey Bence készítette.


Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika