Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
narcisz05

Nárciszokkal a gyógyíthatatlan betegekért

2017. 10. 16.

Négyszáz nárciszhagymát ültettek el kerületi óvodások, illetve kisiskolások a Királyhágó tér és a Németvölgyi út sarkán, kifejezetten erre a célra kialakított virágágyásban. A Magyar Hospice Alapítvány és a Hegyvidéki Önkormányzat közös programjának célja, hogy felhívja a figyelmet a beteg emberek támogatásának fontosságára.

A nárcisz a reményt, az élni akarást jelképezi, nem véletlen, hogy az utolsó stádiumba került rákbetegeket gondozó szervezetek gyakori szimbóluma. Ezért ültetnek el minden évben nárciszhagymákat a Királyhágó tér és a Németvölgyi út sarkán kialakított ágyásban a kerületi óvodások, kisiskolások, akik ezzel járulnak hozzá a Magyar Hospice Alapítvány figyelemfelhívó, gondolatébresztő kampányához, amelyet immár ötödik éve támogat a Hegyvidéki Önkormányzat.


Narciszultetes2


Idén a Tamási Áron, a Fekete István, a Németvölgyi és a Gennaro Verolino iskola mellett az összes önkormányzati óvoda képviseltette magát az eseményen, az ünnepi műsort a Mackós óvodások adták.


A vidám előadást követően Fonti Krisztina köszöntötte a jelenlévőket, az alpolgármester elmondta, hogy a nárcisz élete hasonlatos az emberéhez, sokáig csak növekedik, majd szárba szökken, kivirágzik, végül pedig hervadásnak indul.

 

„A virágok fejlődését megfigyelve, a gyerekek könnyebben megértik az élet rendjét, aminek természetes része az elmúlás” – hangsúlyozta az alpolgármester hozzátéve, hogy a program az elesettek támogatására és szeretetre nevel.


Narciszultetes3

 

Kovács Anita arról beszélt, hogy a programba bevont óvodások és kisiskolások felnőtt korukban sem felejtik el, mennyire fontos a beteg emberek támogatása. A Magyar Hospice Alapítvány képviselője mindannyiuknak azt kívánta, hogy azt a szeretetet, amit most éreznek, egész életükben vigyék magukkal, és adják át a rászorulóknak.

 

A köszöntőket követően a gyerekek elmondhatták a beteg társaiknak szóló üzeneteiket, majd elengedték a kívánságaikat tartalmazó sárga luftballonokat. Az ünnepség zárásaként került sor a hagyományos ültetésre, ezúttal az önkormányzat jóvoltából négyszáz nárciszhagyma került a virágágyásba.

 

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika