Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

mom_jatszoter03

Okos oszlopot is elhelyeztek a MOMkult megújult játszóterén

2017. 12. 08.

Felavatták a MOM Kulturális Központ átépített játszóterét, ahol számos új játék, például trambulin, pedálos körforgó és baba-mama hinta gondoskodik a gyermekek és szüleik gondtalan időtöltéséről. A fejlesztés során, a Magyar Telekom közreműködésével okos oszlopot is telepítettek, amely ingyenes és gyors vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít, valamint a rajta elhelyezett térfigyelő kamerák segítségével a látogatók biztonságát szolgálja.

„Egy játszótérhez lehet érzelmileg viszonyulni: ilyen a MOMkult játszótere is, amelyet kifejezetten szeretnek a szülők és a gyerekek” – mondta Pokorni Zoltán polgármester abból az alkalomból, hogy ünnepélyesen átadhatta az önkormányzat legújabb fejlesztését a hegyvidéki családoknak. A MOM Kulturális Központ játszótere véleménye szerint annak köszönheti rendkívüli népszerűségét, hogy sokak számára könnyen elérhető, illetve amíg a gyerekek itt játszanak, addig a szülők leülhetnek az intézmény teraszára kávézni, beszélgetni.


mom_jatszoter23

A polgármester megemlítette, hogy mielőtt nekikezdtek volna a felújításnak, felmérték az ide járó családok igényeit. Több mint négyszázan szavaztak és írták le véleményüket papír alapon, valamint az interneten: a tervező, Szalay-Szakály Zsuzsanna Dóra tájépítész – aki a szintén nagy népszerűségnek örvendő Margaréta-játszóteret is tervezte – ezeknek a javaslatoknak a felhasználásával dolgozta ki az új játszótér koncepcióját.


mom_jatszoter17


Váczi János alpolgármester arról számolt be, hogy az átépített játszótéren számos új játékot, például babaházat, forgóhintát, akadálypályát, kisebbek és nagyobbak számára kialakított mászóvárat helyeztek el. Újdonság a Hegyvidéken a trambulin, a pedállal hajtható körforgó, valamint az a dupla hinta, amelyre együtt ülhet fel a szülő és gyermeke. A játékok környezetében, több mint hatszáz négyzetméteren öntött gumiburkolat készült, 420 cserjét ültettek és ötszáz négyzetméternyi területet füvesítettek. Nyáron a homokozó fölé helyezhető napvitorlával, valamint párakapuval és ivókúttal teszik majd kellemesebbé a játszóterezést.


mom_jatszoter09


A MOMkult játszóterén speciális, többfunkciós oszlopot is elhelyezett a Magyar Telekom a XII. kerület egészében megvalósuló hálózatfejlesztésükhöz kapcsolódva. Dr. Máthé Balázs jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettes elmondta, ez az első alkalom, hogy egy kerületben több helyszínen, egységes wifi- és kameraszolgáltatással telepítenek okos oszlopokat. Az 50 Mbit/s sebességű közösségi wifi ingyen internethasználatot biztosít a látogatóknak, míg az oszlopon lévő, közbiztonságot szolgáló kamerák a Hegyvidéki Rendészetre vannak bekötve. A tervek szerint a Magyar Telekom még hat másik hegyvidéki játszótéren fog okos oszlopokat üzembe helyezni.


Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika