Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

mediasmart10

ONvédelem felsőfokon

2017. 12. 11.

Decemberben már a második pedagóguscsoport végzett a Hegyvidéki ONvédelem Program részeként meghirdetett továbbképzésen, amelyen az világhálón a gyerekekre leselkedő veszélyek kiszűrésére, és megelőzésére oktatják a kerületi szakembereket. A jól megérdemelt okleveleket Pokorni Zoltántól vehették át a tanfolyam résztvevői.

Az internet, és általában a digitális világ árnyoldalaira, a gyerekekre gyakorolt sok esetben negatív hatásokra hívja fel a figyelmet az önkormányzat tavaly elindított Hegyvidéki ONvédelem Programja. Ennek egyik pillére a pedagógusoknak szóló, „Út a médiaértéshez a digitális világban” című, hatvan órás, akkreditált képzés, amely a valós veszélyek feltárása mellett a mindennapokban használható megoldásokat kínál az online visszaélések kivédésére. Erről is beszélt a második alkalommal meghirdetett kurzus záróünnepségén a jelenlévőket köszöntő dr. Pócsik Ilona médiaszakértő, aki arról beszélt, hogy az internet veszélyeinek feltárása és ezek visszaszorítása össztársadalmi kérdés, ami többek között a gyermekvédelmet, az oktatást és magát a médiát is érinti. El kell érni, hogy a mai mediatizált, digitális világunkban otthonosan és biztonságosan mozogjanak a gyerekeink. Ezért fontos, és példaértékű a Hegyvidéki Önkormányzat programja, és a kerülettel kialakított gyümölcsöző együttműködés – hangsúlyozta a pedagógusképzést szervező MédiaSmart Hungary Oktatási Kht. elnöke.


mediasmart06


A kurzus elvégzését igazoló okleveleket átadó Pokorni Zoltán kiemelte, hogy bár azt iskolák az államhoz kerültek, az intézményekhez fűződő erkölcsi felelősség az önkormányzatnál maradt, ezért segíti továbbra is a kerület az intézményekben folyó munkát. A hegyvidéki háztartásokban a nyugat-európaival megegyező a legmodernebb, digitális eszközök száma, ezért lényeges, hogy a pedagógusok tisztában legyenek az internet veszélyeivel. A polgármester külön is megemlítette Molnár Viktória nevét, ahogyan fogalmazott, az önkormányzat szakemberének köszönhető, hogy a program összeállt, és mit sem vesztett lendületéből. Így indulhatott el a tanfolyamon kívül a Szülői Akadémia, valamint a kortárs mentorok oktatása. Utóbbi keretében, a témában előzőleg felkészített, 9-10-11. évfolyamos diákok tartanak foglalkozásokat fiatalabb társaiknak. Méghozzá rendkívül sikeresen, hiszen ők azok, akik igazán felkészültek, naprakészek az internettel kapcsolatos kérdésekben.


mediasmart08

Pokorni Zoltán mindenkit megnyugtatott, hogy nem egyszeri kampányról van szó, a Hegyvidéki ONvédelem Program jövőre folytatódik. A tréningre is egyre nagyobb az igény, az első csoportban huszonnégyen végeztek, idén már több mint harmincan jelentkeztek, ezért a mostani után közvetlenül egy újabb tanfolyamot indítanak. Ezen kizárólag óvodapedagógusok vesznek majd részt, ami azért örömteli, mert az óvodások közül is egyre többen kerülnek kapcsolatba az internettel. A szakemberképzésre azért van szükség, mert ezekre az ismeretekre nem készít fel az egyetemi, főiskolai oktatás.

 

Mindehhez Almási Gizella, a MédiaSmart Hungary projektvezetője, annyit tett hozzá, hogy a médiaértéshez vezető úton vezetik végig a pedagógusokat, akik majd megtanítják közlekedni a gyerekeket az online térben.


Máris átültette a gyakorlatba a továbbképzésen tanultakat Mráz Katalin. A Zugligeti Általános iskola tanára elmondta, hogy diákjaival, órai keretek között, rendszeresen beszélgetnek az internethasználatról, applikációkat, különböző technikai megoldásokat próbálnak ki. A szülőknek szóló ismertetője annyira jól sikerült, hogy Szolnokra és Nagykanizsára is meghívták. Sőt, elképzelhető, hogy más városokba is eljut a hegyvidéki előadás.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika