Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

eg

Őszi egészségnap a Hegyvidéken

2017. 09. 25.

Idén is ingyenes egészségügyi szűrésekkel, valamint a betegségmegelőzést célzó bemutatókkal, tanácsadásokkal várta az érdeklődőket a hagyományos Hegyvidéki Egészségnap. A Hegyvidéki Ősz programsorozat részeként, a MOM Kulturális Központban megtartott rendezvényen az önkormányzat és kerületi egészségügyi intézmények szakemberei végezték el a vizsgálatokat.

 

Az egészségtudatos gondolkodás és a prevenció népszerűsítését is remekül szolgálja az évente két alkalommal, tavasszal és ősszel megrendezett egészségnap, ahol beutaló nélkül, ingyenes

vizsgálatokat és szűréseket vehetnek igénybe a hegyvidékiek. Az önkormányzatnak és a Hegyvidéki Egészség Központnak (HEK) köszönhetően közel száz szakember, orvos és védőnő gondoskodott arról, hogy mindenki a legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljön.

 

„A mostani már a huszadik őszi egészségnap, ami továbbra is rendkívül népszerű, hiszen minden évben átlagosan 500-600 család jön el a programra, a vizsgálatok száma eléri a kétezret. Számos olyan szűrésre is lehetőség nyílik ilyenkor, amiket például idő hiányában, sokan elmulasztanak” – emlékeztetett Fonti Krisztina, aki külön is kiemelte a szemvizsgálatot, az emlőrák tanácsadást és a csontritkulás vizsgálatot, valamint az újdonságnak számító elektroszmog mérést.


Az alpolgármester az önkormányzat évközben zajló, aktuális egészségprogramjaira, a kismamatornára, a János Kórházzal közösen megtartott szűrőszombatokra, az újraélesztés tanfolyamra, a Hegyvidéki Szabadegyetem előadásaira, a SZÍV SN mozgalommal közösen meghirdetett rendezvényekre, illetve a több ezer hegyvidéki nagycsoportos óvodás és iskolás gyermek bevonásával megvalósuló lisztérzékenység- és ortopédiai szűrésre is felhívta a figyelmet. Ezek ugyanis szintén hozzájárulnak a betegségmegelőzéshez és az egészséges életmód népszerűsítéséhez.


Dezső Tünde, a programot szervező Hegyvidéki Egészség Központ vezetője, a kerületi egészségügyi intézmények munkáját emelte ki. Mint rámutatott, a HEK, a Szent János Kórház, Budai Gyermekkórház, a Budai Egészségközpont, a Budapesti Szent Ferenc Kórház, valamint az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet példaértékű együttműködése alapozza meg az egészségnap sikerét.

 

 

 

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika