Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

2014-09-25_16.42.06_kis

Pánikgomb a hegyvidékiek biztonságáért

2014. 10. 02.

Pánikgomb elnevezéssel egy új okostelefonos alkalmazást fejlesztett ki az önkormányzat a Hegyvidéken élők biztonsága érdekében. Az egyszerű, de veszélyhelyzetben különösen hasznos program használatát Pokorni Zoltán polgármester, Váczi János alpolgármester és Petrik Máté, az Appsters Kft. munkatársa mutatta be a Tamási Áron Iskolában.

panikgomb15„Egyre fontosabb az itt élők számára a biztonság kérdése, azzal együtt is, hogy az elmúlt években a rendőrségi statisztikák szerint javult a közbiztonság” – magyarázta a kerület polgármestere, miért fogott bele az önkormányzat az elmúlt időszakban több új, a hegyvidékiek biztonságérzetét növelő programba. Pokorni Zoltán megemlítette az idősek lakásainak hevederzárral történő megerősítését, a műholdas gépjármű-védelmi rendszer igénybevételének támogatását, valamint a rendőrjárőrök utcai jelenlétének növelését a túlórás foglalkoztatásuk finanszírozásával. Szólt arról is, hogy néhány nappal ezelőtt adtak át tíz új helyszínen térfigyelő kamerákat, nemrég óta pedig a kerület útjait járja a Hegyvidéki Rendészet kamerákkal felszerelt járműve.

 

panikgomb04A polgármester bejelentette: a legújabb, közbiztonsági célú fejlesztésük az Appsters Kft. közreműködésével elkészült Pánikgomb-applikáció, amit ingyenesen lehet letölteni az okostelefonokra. Az alkalmazás lényege, hogy a telefon kijelzőjén megjelenő pánikgomb megnyomásával a nap 24 órájában segélykérést lehet leadni a Hegyvidéki Rendészetnek, ha a kerületben, közterületen bajba kerülünk.

 

Az új applikáció működéséről Váczi János alpolgármester elmondta: a pánikgomb megnyomása esetén az okostelefon automatikusan felhívja a Hegyvidéki Rendészetet, ahol a segélykérő szóban bejelentheti a vészhelyzetet. A rendszer emellett automatikus e-mailt is küld a rendészeti központba, amelyben – a telefonban aktivált GPS pontosságától függően – a készülék megadja a segélykérő aktuális helyzetét. Ez a funkció az alpolgármester tájékoztatása szerint különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor a bajba jutott valamilyen oknál fogva nem tud beszélni. Váczi János hangsúlyozta: a hegyvidéki rendészek minden, a kerületből érkező vészjelzés esetén a jelzést leadó segítségére sietnek, szükség esetén pedig rendőri intézkedést is kérnek.panikgomb05 A Pánikgomb elnevezésű alkalmazás Android rendszerű telefonokra október 2-től, iOS-re pedig október közepétől tölthető le. Használatához SIM-kártya, internetkapcsolat és helymeghatározás szükséges. A pánikgombbal kezdeményezett hívás díja egy nem emelt díjas, mobilra kezdeményezett hívás költségének felel meg.

 

A HTV tudósítása itt látható

Dr. Váczi János blogbejegyzése itt olvasható

 

Névai Gábor

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika