Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

sajttaj01

SAJTÓBESZÉLGETÉS A GET CLOSER JAZZFESZTIVÁLRÓL

2018. 01. 18.

Április első hétvégéjén immáron harmadik alkalommal rendezik meg a háromnapos Get Closer Jazzfesztivált a MOMKult-ban. A Jókai-teremben rendezett oldott hangulatú sajtóbeszélgetésen nemcsak az idei programról esett szó, hanem számos más kerületi jazzeseményről is.


 

Az előző években a műfaj olyan sztárjait láthattuk a Get Closer Jazzfesztiválon, mint a John Scofield Quartet, Richard Bona együttese vagy a Billy Cobham Band. A hazai jazzszcéna legjobbjainak játékát is élvezhettük, például a két legendás együttes művészetét felelevenítő In Line és Syrius Legacy zenekarokat.


mogyoro_kornel_karpati_dodi04


Az idei fesztivált felvezető sajtóbeszélgetésen részt vett Pokorni Zoltán polgármester is, akinek bevezető szavai után Kleb Attila, a Get Closer rendezőiroda vezetője ismertette a koncertkínálatot. Két jazzművészt is üdvözölhettünk, aki korábban és most is a Get Closer-koncertek közreműködője volt és lesz. Az ütőhangszeres Mogyoró Kornél és a trombitás Kárpáti Dódi néhány perces improvizációval is meglepte a jelenlévőket.


kleb_attila


Az idei első estén, április 6-án a Pawel Kaczmarczyk Trio műsorát élvezhetjük, amely meggyőzően bizonyítja, hogy a hagyományos zongoratrió tud még újat nyújtani. A New Orleans-i trombitás, Nicholas Payton legújabb, Afro-Caribbean Mixtape című albumának zenei anyagát mutatja be, amely változatos irányzatok ötvözete a beboptól az R&B-ig, az afrikai és karibi népzenei hatásokig.


Másnap, április 7-én a Heavy Weather nemzetközi szupergruppban norvég és osztrák zenészek mellett Mogyoró Kornél képviseli a magyar színeket. Mint erre nevük is utal, a fúziós jazz ikonikus csapata, a Weather Report zenei öröksége előtt tisztelegnek repertoárjuk megválasztásával, de saját kompozíciók is elhangoznak majd. A zseniális gitáros, John „Blood” Ulmer Odyssey Triója az évtizedekkel ezelőtti eredeti felállásban adja elő a free funk, a rock és a jazz-avantgárd kombinációját jelentő muzsikáját.


Végül a harmadik este során az alt- és szopránszaxofonos, Kuba Wiecek zongora nélküli triója produkál szikár, de érdekfeszítő zenét, majd a fekete díva, Lizz Wright nagy sikerű Grace című lemezét mutatja be, amelyben a gospel, a blues és a soul hatása is érvényesül.

Márton Attila

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika