Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

1

Szociális dolgozókat díjaztak

2017. 11. 03.

Hegyvidéki hagyomány, hogy az önkormányzat a Szociális Munka napja alkalmából, minden évben ünnepséggel köszönti az ágazat kerületi dolgozóit. A MOM Kulturális Központ Kupolatermében megtartott programon került sor a szociális ellátásért díj, a gyermekjóléti alapellátásért díj, valamint a polgármesteri elismerő oklevelek átadására.

A szociális területen tevékenykedők hivatásuknak tekintik a rászorulók segítését, áldozatos munkájukkal sokak életét könnyítik meg. Hegyvidéken mintegy kétszázan dolgoznak az önkormányzati szociális intézményekben, őket köszöntötte a Szociális Munka napja alkalmából megtartott ünnepségen Fonti Krisztina. Az alpolgármester mindenekelőtt két intézmény vezetőváltásáról beszélt, mint elmondta, idén kapta meg kinevezését a Krisztinavárosi Bölcsőde élére Müllerné Bajusz Anikó, míg a pályázatok értékelését követőn, december elsejével lesz új irányítója a Hegyvidéki Gondozási Központnak.


A következő időszak feladataival kapcsolatban kiemelte a Svábhegyi Bölcsőde energetikai fejlesztését, amire két pályázaton nyert forrásokat az önkormányzat. A munkálatok alatt a másik két önkormányzati bölcsőde veszi át a gyerekeket és a munkatársakat. Nagy öröm a fejlesztő napközi otthon bővítése, a várhatóan 2019-ben elkészülő új épület a jelenlegi mellett kap helyet, így a munkálatok nem befolyásolják az intézményben folyó napi munkát.


2


A Hegyvidéki Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Kis János altábornagy utcai Félsziget Klubházának területe is kibővül, így nagyobb helyen tudják fogadni a nappali pszichiátriai ellátásra, odafigyelésre szorulókat, míg a Kulturális Szalon a Törpe utcában az eddiginél komfortosabb elhelyezést kap.


Az alpolgármester kiemelte, hogy nagy népszerűségnek örvendenek a kerületi bölcsődék, ahogyan a szépkorúak ellátására is egyre nagyobb igény mutatkozik. Sikeres az Otthon megöregedni program, amelynek keretében a lakhatást segítő átalakításokat végeznek el az idősek otthonaiban – sorolta az eredményeket Fonti Krisztina hozzátéve, hogy mindez a szociális területen dolgozó szakemberek munkáját is dicséri, nekik köszönhető, hogy valamennyi program sikeres.


3


Az alpolgármester köszöntőjét követően került sor az elismerések átadására. Gyermekjóléti Alapellátásért Díjat kapott a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársa, Shala Alíz esetmenedzser, a Szociális Ellátásért Díjat idén a Hegyvidéki Szociális Központ gondozónője, Juhász Andrea vehette át. Simon András a Fejlesztő Napközi Otthon terápiás munkatársa, és a Svábhegyi Bölcsőde konyhai dolgozója, Tankó Anna, polgármesteri elismerő oklevélben részesült.


Az est hátralevő részében Hajnóczy Soma bűvész szórakoztatta a közel kétszáz vendéget, akik az önkormányzat jóvoltából közös vacsorán vehettek részt.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika