Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

testuleti_ules

Ülésezett a képviselő-testület

2017. 09. 25.

A költségvetési rendelet módosításáról, a lakásrendelet újraalkotásáról és a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat meghirdetéséről is döntött szeptemberi ülésén az önkormányzat képviselő-testülete. Szó esett továbbá a Kútvölgyi Klinikai Tömbben kialakítandó hegyvidéki szakrendelőről is, amelynek megvalósításához a kormány több mint 9 milliárd forintot biztosít.

Módosította a képviselő-testület az önkormányzat idei költségvetési rendeletét. Pokorni Zoltán polgármester elmondta, hogy a Tamási iskola nemrég elkészült „E” épületének kialakítását a kerület finanszírozta, de az „A” épület bővítésének költségeit már a Klebelsberg Központ állja – a felszabaduló pénzt nagyrészt közútfejlesztésekre fordítják. A parkfenntartási feladatokra szintén több forrás jut, köszönhetően a kedvezően alakuló adóbevételeknek. Váczi János alpolgármester javaslatára a tartalék terhére ötmillió forintot csoportosítanak át a Budapest Hegyvidék Közrendvédelmi Közalapítványnak, amelynek közreműködésével gépjárművet vásárolnak a XII. kerületi rendőrkapitányság részére.


Újraalkotta lakásrendeletét az önkormányzat, amelyben egyértelműsítették a lakáskérelmek rangsorolásának szempontrendszerét, a lakbérek mértéke azonban nem változott. Idén is meghirdeti a kerület a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatot, amelynek célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint a felsőoktatási intézménybe jelentkezni kívánó fiatalok támogatása. Ennek fedezetére a jövő évi költségvetésben több mint négymillió forintot fognak elkülöníteni.


Pokorni Zoltán arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a kormány az Egészséges Budapest Program részévé tette a Hegyvidéki Szakrendelő Programot, így több mint kilencmilliárd forintból a Kútvölgyi Klinikai Tömbben alakítanák ki azokat a szakrendeléseket, amelyek jelenleg a Szent János Kórházban, a fekvőbeteg ellátásba integráltan, nem megfelelő körülmények között működnek. Mivel a járóbeteg-ellátás a Kútvölgyi épületébe kerülne, ezért ennek környezetében várhatóan megnő a parkolóhelyek iránti igény. A polgármester felhatalmazást kapott a képviselő-testülettől arra, hogy az illetékes hatóságokkal és szervekkel egyeztetéseket folytasson a klinikai tömb előtt található, Kútvölgyi úti parkoló bővítéséről.


A Hegyvidéki Önkormányzat is indulni kíván a főváros idei építészeti örökségvédelmi pályázatán: az Eötvös út 48-50. számú ingatlanon lévő, helyi védelem alatt álló villaépület megújításához 20 millió forint támogatást igényel a kerület. Ez a régi villa, valamint a területen kialakítandó új épület tölti majd be a Normafa „kapujának” funkcióját, azaz olyan látogató- és információs központ jönne itt létre, amely egyebek mellett büfével, étteremmel, öltözőkkel, vizesblokkokkal, csomagmegőrzővel, sportszerkölcsönzővel és a programlehetőségek bemutatásával szolgálja ki az ide érkezőket.


Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika