Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907


MOM2_660

Varázslatos hétvégével nyitott a MOM Kulturális Központ

2011. 09. 25.

Fantasztikus hangulatú napokat tudhatunk magunk mögött. A MOM Kulturális Központ újranyitása és a Hegyvidéki Ősz közös programsorozata a kellemes késő nyári időben felejthetetlen élményekkel gazdagított minden érdeklődőt.

Szeptember 24-én, szombaton délelőtt Pokorni Zoltán polgármester hivatalosan is megnyitotta Közép-Európa legnagyobb és legszínvonalasabb biopiacát, valamint átadta HalaszJudit4 a biokosár-adományt a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona számára.

„Hat éve működik itt Magyarország legnagyobb biopiaca. Az átalakításnak köszönhetően immár tizenhét pavilon zárja el a Jagelló út forgalmának zaját a piac belső terétől. Minden szombaton hatvan pavilont állítanak fel és bontanak le, még ugyanazon a délutánon. Fontos üzenete van ennek a biopiacnak, mégpedig az, hogy a családokat, a generációkat összetartja egy közös tevékenység, mely ötven évvel ezelőtt még természetes volt, mára azonban leszűkült a főzésre. Így hát ragadjuk meg az alkalmat és főzzünk együtt gyermekeinkkel, ezzel is erősítve az összetartozás érzetét” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán.

A szombati nap a népek táncától és koncertektől volt hangos. A színházterem igényes kulturális programjai rengeteg eletkep10érdeklődőt vonzottak. A Solti György Zeneiskola Vonószenekarának műsora avatta fel az újonnan épült szabadtéri színpadot, mely igazán izgalmas és felemelő milliőt teremtett a MOM Kulturális Központ parkjában. A szombatot Rúzsa Magdi fergeteges hangulatú koncertje zárta, mely nem titkoltan az est fénypontja volt. Óriási, zenére szomjas közönséggel telt meg a Sirály-sétány, ahol még késő este is élettel teli, vidám emberek boroztak, mulattak.

„Az egész hétvégét bearanyozó bórkóstolások igazi balatoni hangulatot idéztek bennem. A rendezvénysorozat elérte a célját, közösséget tudtunk teremteni.” – mondta Fonti Krisztina alpolgármester a rendezvényen. A vasárnap legfőképpen a családoknak és gyermekeknek nyújtott egész napos szórakozást, kezdve Halász Judit koncertjével, aki idén is, megtisztelt bennünket és a jelenlévő több ezer gyermeket műsorával. A közönség együtt ünnepelhetett a MOM Kulturális Központtal, hiszen éppen hatvanéves az az épület, amely a hétvégén, csodálatosan felújított állapotában újra megnyitotta kapuit a hegyvidéki polgárok előtt.

HalaszJudit6Egy rendes szülinaphoz torta is jár. A hatalmas, a MOM Kulturális Központ épületét megformáló marcipántortát, Pokorni Zoltán vágta fel és osztotta szét a gyermekek között. A vasárnap további része különböző programokkal tarkítottan telt. Volt mesemondás, kézműves sátor, kirakodó vásár mindenféle változatos portékával, bábszínház és cirkuszelőadás egyaránt. A szabadtéri színpad parkja megtelt gyermekekkel, szüleiknek csak az este közeledtével sikerült őket hazacsábítani. Este az Amadinda Ütőegyüttes varázslatos koncertjére minden korosztállyal megtelt a MOM Kulturális Központ színházterme, ezzel zárva a Hegyvidéki Ősz és a MOM Kulturális Központ sikeres közös programsorozatát.

 

A MOM rövid ismertető videója megtekinthető itt.

 

www.hegyvidek.hu

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika