Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Hegyvidéki Solti György Zenekar

A zenekar székhelye a Solti György Zeneiskolában található:

1122 Budapest, Maros utca 54/B.
Tel/Fax: (1) 225-0825Az együttes az 1986/87-es tanévben alakult meg Hegyvidéki Ifjúsági Zenekar néven, a XII. kerületi zeneiskolán belül, Teőkés Tünde Mária tanárnő vezetésével, aki 10 éven keresztül dolgozott a gyerekekkel. Kiváló munkája gyümölcseként már végzett növendékeink is visszajártak a próbákra, részt vettek a koncerteken, aktív zenekari tagjai maradtak iskolánknak. Ezek a kerületi növendékek idővel felnőttek, civil foglalkozásuk mellett örömmel játszottak tovább a lassan felnőtté vált zenekarban.


1997-től a Hegyvidéki Ifjúsági Zenekar művészeti vezetését Gémesi Géza, a kerületi zeneiskola tanára vette át.

A zeneiskolán belül működő együttes számára elsődleges szempont volt - az idővel felnőtté vált amatőr zenekar - közösség építő ereje, a XII. kerületi zeneiskolában tanult és végzett növendékek számára biztosítani a közösségi együttlétet a zenekaron keresztül, tanárainknak lehetőséget adni a művészi kiteljesedéshez és amatőr muzsikus szülőknek is bekapcsolódást nyújtva a zenekari munkába. Elvárás volt a felnőtt amatőr zenekartól a kerületi kulturális életben való aktív részvétel is, a zeneiskola hátterével, kapcsolatrendszerével, infrastruktúrájával.


2007-től az együttes, a XII. kerületi Önkormányzat „Budapest-Hegyvidék” névhasználatával azonosulva: Budapest-Hegyvidéki Kamarazenekarként működött tovább, a Solti György Zeneiskola részeként.


2011-től a zenekar két részre vált: a Solti György Zeneiskolában működő amatőr zenekar a Hegyvidéki Solti György Zenekar nevet vette fel, melynek művészeti vezetője Bolyky Zoltán karmester. Meglévő tagsága folyamatosan új tagokkal bővül, frissül végzett növendékekkel, tanárokkal, szülőkkel és XII. kerületi polgárokkal.

A Hegyvidéki Solti György Zenekar továbbra is kiemelt szerepet játszik a Hegyvidék kulturális zenei életében, példa erre, a minden évben nagy sikert arató Hegyvidéki Újévi Hangverseny, a Zenei Világnapi koncert, a „Növendéktől a művészig” c. sorozat, a Végzős növendékek koncertje, kerületi ünnepségeken való részvétel, kiállítás- és galéria megnyitók, kortárs zenei estek szervezése.


2011-től interaktív ifjúsági hangversenyek rendezését is tervezzük, hiszen a Hegyvidéki Solti György Zenekar célja a továbbiakban is a XII. kerületi polgárok részére szervezett és rendezett komolyzenei koncertek megszerettetése, ezúton is a jövő nemzedék koncertlátogató- és értő közönséggé nevelése.

 


A Hegyvidéki Solti György Zenekar vezetője a zeneiskola igazgatója:

Dióssy Krisztina


Művészeti vezetője: Bolyky Zoltán karmester, hegedűművész
 

Bolyky Zoltán életrajza

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika