Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Virányosi Közösségi Ház

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c

Telefon / fax: +36 1 200 8713

E-mail: viranyosikh@gmail.com

Web: viranyos.hu

Igazgató: Herczeg Józsefné

Igazgató-helyettes: Nagyné Orvos Gabriella

 

 

Az 1989-ben épült Virányosi Közösségi Ház elegáns villaépületek szomszédságában, a Virányos-Kútvölgy-Zugliget találkozásánál, a 156-os busz végállomásánál, a Szarvas Gábor út 8/c alatt helyezkedik el.

 

Az intézmény a környék villaépületeinek stílusát követve simul a kellemes zöldövezeti környezetbe. A háromszintes épület 100 négyzetméteres, tetőtéri, légkondicionált nagyterme koncertek, előadások, táncestek, tanfolyamok, ünnepségek befogadására alkalmas. A középső szinten 40 fős előadóterem –, mely egyben színvonalas kiállításoknak is helyet ad –, társalgó és büfé áll a látogatók rendelkezésére a kellemes időtöltéshez, ingyenes wi-fizéshez.

A földszinten a Virányosi Gondozási Központ fogadja szolgáltatásaival a környék idősebb polgárait, az alsó szinten pedig a Bless You Gym tornatermében tornázhatnak az arra vágyók.

 

A Virányosi Közösségi Ház a hét minden napján várja az érdeklődőket.

Hétköznapokon főként gyerekeknek szóló tanfolyamok (Csiri-biri, Málna móka, Kerekítő tippentő és Hangszervarázs, angol nyelv oktatása Helen Doron módszerrel) fogadják a látogatókat.

Néptáncra a Prima Primissima-díjas Csillagszemű gyermektáncegyüttes vezetője, Timár Sándor, Kossuth-díjas, Állami Díjas, Érdemes Művész, Budapest Hegyvidék Díszpolgára és Timár Böske, táncművész oktatja az óvodás és kisiskolás gyermekeket, balettre pedig az Óbudai Mozgásművészeti Iskola (OMI) tanára, Mády Krisztina. A sakk fortélyait Rollinger Károlytól leshetik el 6 éves kortól.

A legkisebbek szüleikkel együtt látogathatják keddenként a Baba-mama Klubot, míg a kamaszok a Harmónia Táncklub óráira iratkozhatnak be.

 

A felnőtt korosztály számára is változatos programokat kínál a Közösségi Ház: kismama-, karbantartó- és meridián torna, jóga, zumba, latin-tánc és sport jóga órák látogathatóak, hétvégén pedig a méltán népszerű, Székely Attila által vezetett társastánc tanfolyam.

Egy héten háromszor tart felnőtt művészi tornát az olimpiai bajnok Tass Olga, a festészet alapjait pedig Z. Szabó Zoltán festőművész segítségével sajátíthatják el az arra fogékonyak.

 

Az intézményben számos klub és baráti kör tartja összejöveteleit. Az APS Stúdió a fotózás mellett magas színvonalú irodalmi programokkal várja az érdeklődőket, míg a Skandináv Klub az északi nemzetek kultúráját és hagyományait mutatja be előadásain. A Kertbarát Kör havi összejöveteleinek résztvevői értékes és érdekes előadásokat hallhatnak neves szakemberektől kertészeti témákban.

 

A Szabadság Vándorai a természetjárók összetartó baráti közössége, akik (főként külföldi) utazásaik során szerzett élményeiket elevenítik fel és osztják meg a látogatókkal fényképek, rövidfilmek vetítésével. A Téry Ödön Baráti Társaság tagjai a hazai erdőkben tett túráikat tervezi meg összejövetelein, és szívesen szolgálnak tanácsokkal a még tapasztalatlan erdőjárók számára.

 

Klubja van az intézményben a Gilde Öregcserkészek Egyesületének, de itt tartja találkozóit a Namasté Asperger Kortárs Klub is, amely autista fiataloknak nyújt segítséget tréningek és kulturális programok szervezésével.

 

Népszerűek az előadóteremben havi rendszerességgel megnyíló képzőművészeti kiállítások és az ugyanitt sorra kerülő filmvetítések. Az Egészségvédő Klub előadásain az egészséges életmód, a betegségek megelőzése, és az alternatív gyógymódok lakossággal való megismertetése a fő cél.

 

2013 óta havi egy alkalommal Ruhabörze, illetve Társasjáték Klub is várja a kerület lakóit az intézményben. A szolgáltatások közt megtalálható továbbá az akupunktúrás szaktanácsadás és minden páros hét szerdáján a színházjegy árusítás.

 

A Virányosi Közösaségi Házban dolgozók számos rendezvényt is szerveznek, többek közt Gyermekszínházi előadásokat – ezek népszerű fellépői közé tartozik Gryllus Vilmos, az Eszter-lánc Mesezenekar, vagy épp a Fabula Bábszínház –, Méz és Lekvár Fesztivált, Egészségnapot, Hegyvidéki Néptánc Találkozót, Hegyvidéki Zenés Péntek Délutánokat a kerületi Önkormányzat melletti kis téren. Társszervezői a Hegyvidéki Napoknak és a Svábhegyi Pünkösdi Búcsúnak.

 

A Virányosi Közösségi Ház munkatársainak célja, hogy a látogatók minden rétege megtalálja a színes és változatos kínálatból a neki tetsző programot, és örömmel térjen vissza, akár napról napra a patináns intézménybe.

 

Programjaikról bővebb információ a honlapjukon található.

 


Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika