Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

ÁROP

Új Magyarország Fejlesztési Terv 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg


ÁROP-3.A.1/B-2008-0008 pályázat

 

A projekt neve: A Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatala és intézményei működésének átfogó fejlesztése
A projekt elemei:

A projekt keretében, a Polgármesteri Hivatalon belüli feladat-ellátás hatékonyabbá és eredményesebbé tétele érdekében, egy koncepció mentén történnek fejlesztések, érintve az önkormányzati intézményeket, illetve az - egyébként elvárt - környezetvédelmi szempontú, és ügyfélbarát megoldásokat is, és erősítve az önkormányzat szolgáltató szerepét.

A projekt legnagyobb léptékű és legfontosabb része a hivatalt és intézményeit is érintő, komplex folyamatfelmérés, -szervezés, szervezetfejlesztés és rendszerterv elkészítése, amely összesen hét szervezeten belüli eljárást érint. Ennek keretében fejlesztésre/felülvizsgálatra kerül a képviselő-testületi munka támogatása, a beszerzés- és igénykezelés, a kötelezettségvállalás, a számlaengedélyezés és utalványozás, a kintlevőségkezelés, a feladatmenedzsment és az információ-áramlás rendszere (részben az önkormányzati intézmények vonatkozásában is). Helyzetértékelés és a célok felállítása után, felmérések, interjúk készülnek, ezt követően folyamatleírások születnek, amelyeket rendszertervvé véglegesítenek. Eredményeképpen rendszerterv(ek), [tanulmány(ok)] készülnek, meghatározva a következő lépéseket. Részletes árajánlatot kértünk be, amelyben megfelelő referenciák és gyakorlott szakemberek kerültek bemutatásra; ez biztosítja a kívánt szakmai színvonalat a végrehajtás során.

További fontos átalakulást hoz a referatúra-rendszer felállítása. Az elképzelések szerint ebben a rendszerben minden szakirodához egy-egy, a jegyző közvetlen alárendeltségében működő referens lesz rendelve, aki figyelemmel kíséri, ellenőrzi az iroda működését, a jegyző és a polgármester által kiadott utasítások, feladatok végrehajtását. Ez a rendszer a helyi közigazgatásban újdonságnak számít. A jegyző elképzelésének megfelelő tanulmány elkészültét követően az Ügyrend módosítását kell végrehajtani és hatályosulását biztosítani.

A közbeszerzési rendszer, illetve szabályzat megújítása keretében egyrészt korszerűbbé, költséghatékonyabbá, másrészt környezettudatosabbá válik a Hivatal közbeszerzési tevékenysége. A megújítás alapelveinek meghatározását követően a közbeszerzési szabályzat módosításának elkészítése valósul meg.

Az Önkormányzat hatékonyabb gazdálkodásának elősegítése érdekében a meglévő aktív és passzív vagyonelemek, valamint az évente előre tervezhető bevételek és kiadások számbavétele indokolt egy vagyongazdálkodási koncepció megalkotásával.

Intranetet vezetünk be, több modullal a hivatal munkatársainak munkavégzését egyszerűsítendő, s emellett fejlesztjük, átláthatóbbá tesszük a honlapunkat is.

Ügyfél-irányító rendszert állítunk fel a hivatalon belüli ügyfél-fogadás korszerűsítése, gördülékenyebbé tétele érdekében. Ügyintézési segédletet juttatunk el a lakossághoz, a legjelentősebb ügycsoportokkal kapcsolatos legfontosabb szabályok és információk ismertetésére.

Ügyintézési határidőt és hatékonyságot mérő szoftverfejlesztést hajtunk végre az iratkezelő-rendszer fejlesztésével.

Képzést folytatunk le a munkatársak részére az ügyfélkapcsolati munkatársak kommunikációjának fejlesztése, az e-ügyintézés, valamint a projekt-folyamatmenedzsment tárgyában.

Kedvezményezett neve,

elérhetősége:

Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.

Közreműködő szervezet neve, elérhetősége:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.

1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

A vissza nem térítendő

támogatás összege:

41 993 910 Ft

 

 

További cikkek ebben a témában:

2009.03.06.

Uniós támogatás a hivatali munka fejlesztéséhez


2009.07.10.

Dolgozóink továbbképzése


2009.07.10.

Önkormányzati Kalauz a Hegyvidék Televízióban


2009.07.10.

Informatikai fejlesztések az Önkormányzatnál


2010.04.09.

Befejeződött a Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztésére irányuló projekt


2010.05.05.

Referensi rendszer a Polgármesteri Hivatalban

 

 

A projekt keretében elkészült, nyilvánosságra hozható dokumentumok:


Önkormányzati kalauz címmel televíziós műsor-sorozat készült a Polgármesteri Hivatal irodáinak és a legfontosabb ügyek ismertetése céljából
az alább ismertetett projekt keretében.
A műsor epizódonként mutatja be az Önkormányzat legfontosabb ügyeit, és az ügyekkel foglalkozó irodákat, valamint a vonatkozó szabályokról
nyújt összefoglalást. Maguk az irodák foglalják össze a tudnivalókat, amellyel még közelebb kerülhetnek a kerületi polgárokhoz és ügyfelekhez.
A modern tömegtájékoztatás korában az Önkormányzat korszerű eszközöket kíván használni a lakosság tájékoztatására, mivel ebben a formában
hatékonyabban jutnak el az információk a polgárokhoz.
A műsorszámok az alábbi helyen érhetők el: http://www.hegyvidektv.hu/onkorm_kalauz.html

www.nfu.hu www.nfu.hu/krpih www.vati.hu


Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika