Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Fontos információk a népszavazás napjára

AKIK NEM XII. KERÜLETI LAKCÍMRE VANNAK BEJELENTKEZVE, DE A XII. KERÜLETBEN SZERETNÉNEK SZAVAZNI VAGY XII. KERÜLETI LAKCÍMMEL RENDELKEZNEK, DE LAKÓHELYÜKTŐL TÁVOL SZERETNÉNEK SZAVAZNI

Azon magyarországi állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik a népszavazás napján lakóhelyüktől távol tartózkodnak átjelentkezési kérelmet nyújthatnak be lakóhelyük szerinti Helyi Választási Irodánál. A kérelem benyújtható személyesen a Névjegyzéki Csoportnál (Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal, 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25. telefon: 224-5954), levélben vagy a www.valasztas.hu honlapon keresztül, azonban a kérelemnek 2016. szeptember 30-án 16.00 óráig feltétlenül meg kell érkezni egyébként az átjelentkezési kérelemnek helyt adni nem lehet. A szavazás helye az érintett választópolgároknak: 23. számú szavazókör Németvölgyi Általános Iskola, 1126 Budapest, Németvölgyi űt 46.

 

AKIK MOZGÓURNA IGÉNYBEVÉTELÉVEL SZERETNÉNEK SZAVAZNI

Az a mozgásában egészségügyi állapota vagy fogva tartása miatt gátolt választópolgár, aki a szavazás napján a kijelölt szavazókőrt nem tudja felkeresni, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be. A kérelmet annál a helyi választási irodánál kell benyújtani, amelynek névjegyzékén a választópolgár szerepel. A szavazás napján is lehet mozgóurna iránti kérelmet benyújtani, de csak annak a szavazókörnek a szavazatszámláló bizottságához, melynek névjegyzékén a választópolgár szerepel. Felhívjuk a mozgóurnával szavazni kívánók figyelmét, hogy a szavazatszámláló bizottság kizárólag az illetékességi területén végezhet mozgóurnázást, tehát ha a választás napján a lakóhelyétől eltérő szavazókőr illetékességi területén tartózkodik, és oda szeretne mozgóurnát igényelni, akkor előtte átjelentkezési kérelmet kell benyújtania legkésőbb 2016. szeptember 30-án 16 óráig.

A mozgóurna iránti kérelem benyújtható személyesen vagy meghatalmazás birtokában meghatalmazott útján (Névjegyzéki Csoport, Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal, 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.) , levélben vagy a www.valasztas.hu honlapon keresztül. Amennyiben a kérelem 2016. szeptember 30-án 16 óra után kerül benyújtásra, akkor a szavazatszámláló bizottság a szavazás napján dönt a kérelem elbírálásáról. A mozgóurna kérelmek benyújtásának végső határideje 2016. október 2-án 15 óra.

 

AKADÁLYMENTES SZAVAZÓKÖR IGÉNYBEVÉTELE 

Azon fogyatékossággal élő választópolgárok, akik akadálymentes szavazókörben tudnának személyesen szavazni, de a lakóhelyük szerinti szavazókör nem akadálymentes kérelmezhetik, hogy Őket a helyi választási iroda akadálymentes szavazókör névjegyzékébe vegye fel. A kérelem benyújtható személyesen, levélben a 21-22-es számú nyomtatványon, vagy a www.valasztas.hu honlapon keresztül, azonban ezt már nem az aktuális szavazáshoz kacsolódó, hanem a központi névjegyzékhez tartozó kérelmeknél kell keresni. Ahhoz, hogy az aktuális választáson ezzel a lehetőséggel élni tudjon kérelmének 2016. szeptember 30-án 16. óráig meg kell érkeznie a helyi választási irodához. Amennyiben a kérelemnek a Helyi Választási Iroda helyt ad, és szavazóköre nem akadálymentes átsorolja önt akadálymentes szavazókőrbe. Felhívjuk figyelmét, hogy a felkeresendő szavazókörre szóló értesítést postán küldjük meg a választópolgárok részére, tehát ha a kérelem az utolsó napokban érkezik meg a helyi választási irodához, annak érdelében, hogy értesüljön az így kijelölt szavazókörről javasoljuk, hogy a kérelemben e-mail elérhetőséget adjon meg és ebben az esetben oda is meg tudjuk küldeni az értesítőt.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy minden kérelem típus esetében fokozottan figyeljenek az adatok:
- személyi azonosító jel,
- név, születési név, akkor is fel kell tüntetni, ha megegyezik a viselt névvel, minden utónevet fel kell tüntetni
- születési hely, azon településeknél ahol kerület van, azt is pontosan tüntessék fel
- anyja neve, minden utónevet fel kell tüntetni
pontos megadására, mert a legkisebb pontatlanság is a kérelem elutasítását vonhatja maga után.


MILYEN OKMÁNYOKKAL LEHET A SZAVAZNI?Az szavazatszámláló bizottság ellenőrzi a szavazás céljából megjelent választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját (régi nevén személyi számát) VAGY lakcímét . A személyazonosság igazolására szolgál a magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány, magyar hatóság által kiállított régi típusú, könyvecske formájú személyazonosító igazolvány (a kemény borítójú, népköztársasági címerrel és a puha borítójú, köztársasági címerrel), magyar hatóság által kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvány, magyar hatóság által kiállított kártya formátumú vezetői engedély.

Lakcím igazolására szolgál a lakcímet igazoló hatósági igazolvány, a lakcímbejelentésről szóló átvételi elismervény, a régi, könyvecske alakú személyazonosító igazolvány, amennyiben tartalmazza a lakcímet.
Személyi azonosító igazolására személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (a lakcímigazolvány hátoldala), hatósági bizonyítvány, illetőleg igazolás a személyi azonosító jelről.

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika