Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Pokorni_Zoltan

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Szerencsések vagyunk, hogy a Hegyvidéken élők egy ilyen tágas, zöld kerületet mondhatnak magukénak. Ez természetesen a kutyatartóknak is kedvez, akik örömmel látogatják erdeinket és parkjainkat, a megszokottnál nagyobb mozgáslehetőséget keresve kutyáiknak. Előfordulhatnak azonban konfliktusok a kutyások és nem kutyások között, vagy – amint sajnos már volt rá példa többször is hazánkban – a kutyával erdőt járók és a vadászok között. Ezért is határoztunk úgy, hogy az önkormányzat honlapján belül létrehozzuk az alábbi információs oldalakat, amelyek reményeink szerint sok mindenben hasznos tanácsot, tájékoztatást nyújtanak, és segítenek az időnként előforduló problémák megoldásában. Úgy látjuk ugyanis, hogy mint a legtöbb konfliktus esetében a bajok forrása itt is elsősorban az információhiány.

Önkormányzatunk eddig is aktív volt kutyás ügyekben. Mostanáig tizenkét kutyafuttatót alakítottunk ki, amelyek összterülete több mint 21 ezer négyzetméter. 2012-ben nagyszabású kommunikációs kampányt indítottunk a kutyapiszok visszaszorítására, amelyhez több mint 12 ezer polgár csatlakozott, és amely egyébként a reklámszakmában számos hazai és nemzetközi díjat is nyert. E kampány indulása óta kihelyeztünk kétszáz, kifejezetten a kutyapiszok gyűjtésére kialakított szemetest, és szerencsére azóta érezhetően kevesebb kutyaürüléket kell kerülgetni köztereinken.
Az alábbi információs oldalakon igyekeztünk egybegyűjteni minden fontos tudnivalót a városi kutyatartás etikájáról és szabályairól, javaslatokat teszünk a kutyás erdőjáróknak a veszélyforrások elkerülésére, különös tekintettel a vadászattal kapcsolatosakra, olvashatják a kutyapiszokgyűjtő kukák helyszínlistáját, és általában igyekszünk a minden szereplőre vonatkozó ismereteket, szabályokat egy helyre gyűjteni.
Munkánk során együttműködünk a kutyás egyesületekkel, a Pilisi Parkerdő Zrt-vel, de természetesen számítunk minden szóba jöhető, egyéb érdekelt fél véleményére is, hogy minden szempont napvilágra kerüljön, és minél több hasznos információval bővüljenek ezek az oldalak, amelyek praktikus információk mellett megoldást jelenthetnek számos konfliktushelyzetre.

Pokorni Zoltán
polgármester

Klimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika