Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Hatósági ügyintézés

Zajkibocsátással kapcsolatos panasz kezelése

 

A jegyző hatáskörébe tartózó zaj- és rezgésvédelmi ügyek: kereskedelmi jellegű tevékenységek, szórakoztatás, éttermek, gépjárműjavítók, építőipar, valamint a szabadidős tevékenységek.

A szolgáltatás során az írásos beadvány kivizsgálása és az indokolatlan mértékű zajterhelés csökkentése, megszüntetése történik.

 

Írásos beadványt, panaszt kell benyújtani. Az írásos beadvány feldolgozására rendelkezésre álló határidő 21 nap. A határidőbe nem számít bele többek között a szakértői munka elvégzésére rendelkezésre álló idő és az eljárás felfüggesztésének időtartama.

Az eljárás során megállapított tények birtokában a hatóság döntést hoz.

Az írásos beadvány tartalmi elemei: a panasz tárgya; pontos helyszín; az érintett ingatlan; a panaszos neve és elérhetőségei.

Amennyiben az eljárás során bizonyítást nyer, hogy a bejelentés alaptalan, akkor az eljárás során felmerülő költségek (pl. szakértői díj) a bejelentőt terhelheti.

 

Zajkibocsátási határérték megállapítása

 

A jegyzői hatáskörbe tartozó ügyek: építési kivitelezés; gépjármű, motorkerékpár kereskedelme/javítása; nagykereskedelem; kiskereskedelem (kivéve gépjármű, motorkerékpár); szálláshely szolgáltatás; vendéglátás; reklám, piackutatás; építmény-üzemeltetés; alkotó-, művészeti szórakoztató tevékenység; sport/szórakoztató/szabadidős tevékenység.

A szolgáltatás során kérelemre zajkibocsátási határérték megállapítása történik.

 

A jegyzői hatáskörbe tartozó ügyek: építési kivitelezés; gépjármű, motorkerékpár kereskedelme/javítása; nagykereskedelem; kiskereskedelem (kivéve gépjármű, motorkerékpár); szálláshely szolgáltatás; vendéglátás; reklám, piackutatás; építmény-üzemeltetés; alkotó-, művészeti szórakoztató tevékenység; sport/szórakoztató/szabadidős tevékenység. A szolgáltatás során kérelemre zajkibocsátási határérték megállapítása történik.

 

Írásos kérelmet kell benyújtani. Az írásos kérelem feldolgozására rendelkezésre álló határidő 21 nap. A határidőbe nem számít bele többek között a szakértői munka elvégzésére rendelkezésre álló idő és az eljárás felfüggesztésének időtartama.

Az eljárás során a hatóság a zajkibocsátási határértéket határozatban állapítja meg.

 

Az írásos kérelmet a zajkibocsátási határértékek megállapításának, valamint a zaj- és rezgéskibocsátás ellenőrzésének módjáról szóló 93/2007 (XII. 18.) KvVM rendelet 2. számú melléklete alapján kell benyújtani.

 

Elhagyott hulladék felszámolása

 

A nem közterületi ingatlanon elhagyott hulladék vagy illegális hulladéklerakás felszámolása történik jegyzői hatáskörben, környezetvédelmi hatósági eljárás keretében.

 

Írásos beadványt kell benyújtani. Az írásos beadvány feldolgozására rendelkezésre álló határidő 21 nap. A határidőbe nem számít bele az eljárás felfüggesztésének időtartama. Az eljárás során az írásos beadványban foglaltak kivizsgálása helyszíni szemle keretében történik. A hulladék és/vagy az ingatlan tulajdonosa a hulladék elszállítására kötelezhető.

Az írásos beadvány tartalmi elemei: a bejelentés tárgya; pontos helyszín; az érintett ingatlan; a bejelentő neve és elérhetőségei.

 

Növényvédelem

 

A nem közterületi ingatlanon allergén gyomok, parlagfű irtása. Az eljárások lefolytatása jegyzői hatáskörben történik, melyek során az ingatlantulajdonosok kötelezhetők az irtásra. Július 1-jét követően közérdekű védekezés rendelhető el a jelentős parlagfű-borítottsággal bíró ingatlanokon.

 

Írásos beadványt kell benyújtani. Az írásos beadvány feldolgozására rendelkezésre álló határidő 21 nap. A határidőbe nem számít bele az eljárás felfüggesztésének időtartama. Az eljárás során az írásos beadványban foglaltak kivizsgálása helyszíni szemle keretében történik. Az eljárás során az ingatlantulajdonosok gyom- és parlagfű-mentesítésre kötelezhetők, indokolt esetben közérdekű védekezés végezhető el.

Az írásos beadvány tartalmi elemei: a bejelentés tárgya; pontos helyszín; az érintett ingatlan; a bejelentő neve és elérhetőségei. A bejelentés az országos Parlagfű Bejelentő Rendszeren keresztül is megtehető.


Letölthető dokumentumok:

 

Kérelem üzemi, szabadidős létesítmény zajkibocsátási határértékének megállapítására

Jelentés üzemi szabadidős zajforrás zajkibocsátásának megváltozásárólKlimabarat_estek_20180213_foto
2018. február 13. 18:00

ovodakostolgato-12

2018. február 7. szerda 17:00 óra

Beiskolazasi_forum-1

2018. február 15. csütörtök 17 óra

MOM_felirat-Passage_IJP_2725

Programok

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2018-ban is folytatódik.

«
»

Parkolas-e-ugyintezes

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2018

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika